Rémálom a Rákóczi úton – Mi elbuktunk, te elég bátor vagy?

Imádom a horrorfilmeket, és mielőtt meggyanúsítanál, nem, sosem szoktam eltakarni a szemem még a legrémisztőbb jeleneteknél sem. Éppen ezért, amikor a helyzet úgy hozta, hogy a FUNZINE szerkesztőségének le kell tesztelnie a Rákóczi úton található Nightmare in Budapest horrorházat, alig vártam, hogy kipróbálhassam, gondolván, engem úgysem lehet semmivel sem megijeszteni. Nos, tévedtem: már a horrorbarlang első szobájában többször tört rám a frász, mint amennyit emelt fővel be mernék vallani.

De kezdjük az elején! Azt hittem, hogy engem, akinek az egyik kedvenc filmje A kör, biztosan nem fognak tudni megijeszteni a Nightmare in Budapestben – még az sem érdekelt, hogy az ifjú és bájosan félénk kolléganőm esetleg már a küszöbről visszarohan félelmében.

A Rákóczi úton található (de a Nagy Diófa utca felől megközelíthető) pincében kialakított Nightmare in Budapest már akkor kezdett ijesztővé válni, amikor a pulthoz értünk. Csak a holmijaink lepakolása és a házirend elolvasása után vághattunk bele a horrortúrába. A házirendben sajnos nemcsak arra hívták fel a figyelmet, hogy nem lehet a berendezésben kárt tenni vagy a bent ránk váló szörnyeket megütni, hanem arra is, hogy stroboszkóp is vár ránk odabent, úgyhogy ha félünk a villódzó fényektől, sötétségtől, pánikbetegek lennénk vagy esetleg hajlamosak lennénk a klausztrofóbiára (na ennél a pontnál kezdtem kicsit meginogni), talán nem nekünk való ez a hely. De hát mit lehetett volna tenni? Bólintottunk, és beléptünk az ajtón.

És akkor kiderült, hogy ami a filmekben alig félelmetes, az a valóságban annál inkább: félhomályos és koromsötét terek, ahol nem tudni, mi vár rád a sötétségen túl, vagy hogy egyáltalán mit rejt a sötétség.

Már az első szobában egy rémisztő alak fogadott minket, akinek az arcát egy összevarrt vászonzsák takarta. Itt kell megjegyezni, hogy a Nightmare in Budapest sikere nagyban köszönhető a stábnak, azoknak a szörnyeknek, zombiknak és félelmetes lényeknek, akik bent rémisztgetnek minket.

Nincs előre megírt szöveg, ahogy nincs előre megírt szituáció sem, vagyis a horrorfanatikusok biztosak lehetnek benne, hogy a műsor, ami eléjük tárul a Nightmare-ben, személyre szabottan nekik szól. Míg az ijesztő figura engem arra utasított, hogy keressem meg 15 másodperc alatt annak a lakatnak a kulcsát, mely a helyiség egyetlen ajtaját zárta, a kolléganőmnek egy asztalra kellett raknia a kezét, az „útmutatónk” pedig egy éles bárddal csapkodott villámsebesen az ujjai között.

Végül a kulcs meglett és mi tovább is haladhattunk. Korán véget ért a diadalmas örömünk, amikor a zsákarcú idegen egy láncfűrésszel kezdett el kergetni minket egy sötét helyiségbe, amitől a kolléganőm annyira beijedt (persze csak ő, én megőriztem macsó hidegvéremet), hogy kimondta a jelszót (Nyuszi vagyok), ami egyet jelentett azzal, hogy véget ért számunkra a játék – mivel egyedül már én sem mertem volna tovább menni.

Pedig a java még csak ezután következett volna: villódzó fények, ijesztő díszletek, hátborzongatóan rémisztő szörnyek és hullák, akik azonnal halálra rémítenek.

Múlt héten jártunk a Nightmare in Budapestben, és iszkoltunk ki gyáván. Azóta is mondogatom magamnak, hogy illene visszamennem, hogy végigjárjam a pályát, egészen a legvégéig. Persze, előbb össze kell szednem minden bátorságomat. És következő alkalommal egész biztosan a fiúbarátaimmal megyek el, biztos, ami biztos.

Így már semmi rossz nem történhet velünk. Ugye?

Ha azt hiszed, bátrabb vagy, mint a FUNZINE, próbáld ki te is a Nightmare in Budapestet!

Honlap

Facebook

Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 30.(bejárat a Nagy Diófa utcából

Időpontkérés: 00 36 30 215 96 86

Nyitva tartás: keddtől vasárnapig 12-22-ig