Ilyen filmmel még senki nem mert előrukkolni Sztálinról

Érdekes filmet készítettek a történelem egyik legkegyetlenebb diktátoráról, a Szovjetunió egykori vezetőjéről, Sztálinról. A politikai szatíra, melyet Angliában október közepén fognak bemutatni, kínosan kerüli a komoly témákat, obszcén humorból viszont annál több lesz benne. Méghozzá azon belül is a jobb fajtából, ezért várjuk izgatottan az itthoni bemutatóját is. 

Érthető is a kíváncsiságunk, ha tudjuk, hogy a rendezője a politikai szatírák királya, Armando Iannucci, akinek a pályája eddigi csúcsa  Az alelnök (Veep) volt. A kommunista vezető halálát, és a halála utáni helyzetet bemutató film, a Sztálin halála egy francia képregény alapján készült, és ahogy az az előzeteséből is kiderült: nem sok köze van a valósághoz. (Maximum annyi, hogy Sztálin valóban 1953-ban halt meg.)

A szereplőgárdában találjuk Jeffrey Tambor (Arrested Development, Transparent) és Andrea Riseborough (Birdman)  nevét is. A filmet a Torontói Filmfesztiválon mutatják be elsőként, szeptemberben, angliai premierje pedig október 20-án lesz.

Reméljük, Magyarországot sem fogja elkerülni az alkotás.