Funzine Insider: Ezt csináljuk mi augusztusban

Szerkesztőségünk három tagja mesélte el, hogy ebben a hónapban melyek azok a fővárosi vendéglátóhelyek, ahol szívesen töltenek el pár órát, illetve azt is elárulták, hogy mit szeretnek csinálni augusztusban, Budapesten. Olvassátok el tuti tippjeinket erre a hónapra!

Orsi tippjei

Kedvenc helyem: Kertem

Kutyatartóként nem is lehetne más nyári törzshelyem, mint a zöldövezeti helyek egyik kiválósága, a Kertem.  A jófej pultosok mellett a sokszínű kínálat is csalogató; legyen szó egy üdítő limonádéról a forró délutáni, városligeti séták után; egy gyors Balkán Burger vacsoráról, vagy a kötelező fröccsről a baráti estéken. Számomra éjszakánként a legvonzóbb, ami köszönhető a szüntelenül pezsgő életnek, a vidám fényfüzéreknek, és a pazar koncerteknek. Ha nem sikerül helyet foglalnunk, akkor átköltözünk a közeli füves placcra, ahol egy pokrócon, alkalmi nyugalmat találva csillagokat vizsgálunk a hűsítő szellőben. Váltig állíthatom, hogy a nyári, dolgos hétköznapokban a Kertem mindenki számára egy támaszpont, mert a hangulat mindig felér egy nyaraláséval.  Ráadásul mindezt Filkó kutyámmal élvezhetem.

Kedvenc időtöltésem: Kirándulni menni

Imádok a szabadban kirándulni. A forróbb augusztusi napokon szívesen döntök egy frissítő vízpart vagy árnyékos erdő mellett. Szerencse, hogy Budapest és környéke temérdek hasonló természeti csodát rejt. Személyes kedvenceim: az Árpád-kilátó a Hármashatár-hegyen, a Népsziget, a Teve-szikla Pilisborosjenőn és a Dunakanyar Dömösnél. Persze a főváros építészeti szépségei is időről időre visszacsábítanak, így például a Filozófusok Kertjét a Gellért hegyen vagy Gül Baba macskaköves utcácskáját is gyakran látogatom.

Fruzsi tippjei

Kedvenc helyem: Bálna Terasz

Nehéz egy kedvenc helyet megnevezni egy olyan gyönyörű városban, mint amilyen Budapest. Ha mindenképp ki kell emelnem egyet, akkor az a Bálna Terasz. Jó néhány kiülős vendéglátóhelyet találni a Duna-parton, nekem mégis a Bálna a kedvencem. Egy hosszú nap után szeretek a Bálna Terasz egyik kényelmes székében lazítani, miközben egy pohár rosét szürcsölök és elveszek a páratlan kilátásban. Ha az italod mellé harapnál is valamit, próbáld ki isteni burgereiket! Az igazság az, hogy ha az ember egyszer megtapasztalja milyen az a Bálna-életérzés, biztosan visszatér még.

Kedvenc időtöltésem: Strandolás

Budapestiként nehéz kedvenc nyári időtöltésemnek hódolnom. Habár a főváros nem fekszik tó- vagy tengerparton, az olyan helyeknek hála, mint a Fellini Kultúrbisztró a Római-parton vagy a híres gyógyfürdők, Budapest akár a vizek városa is lehetne. Szóval a lényeg, hogy ha te is imádsz strandolni, nem kell messzire menned, hiszen a fővárosban is találni legalább száz alternatívát a napfürdőzésre.

Dóri tippjei

Kedvenc helyem: Egyetem tér & Millenáris Park

Rengeteg hely van Budapesten, ahol szeretek sétálgatni; rengeteg épület, amit gyakran megcsodálok. Azokból, melyek lenyűgöznek viszont csak néhány akad. Alapvetően nem vagyok az a helyekhez ragaszkodós típus, azt hiszem, sokkal inkább ragaszkodom emlékekhez, amelyek bizonyos helyekhez kötnek. Egyik kedvencem a gyönyörű Egyetem tér, csupán néhány percre a Kálvin téri szerkesztőségünktől, míg a Millenáris zöld parkja is megdobogtatja a szívemet friss levegőjével és a tóban úszkáló kiskacsákkal.

Kedvenc időtöltésem: Olvasás

Gyerekkoromban utáltam olvasni, sőt ki nem állhattam már csak a gondolatát is annak, hogy órákat pazaroljak egy könyv száraz oldalaira. Nem értettem, az írók miért nem térnek a lényegre a végtelennek tűnő filozofálgatás helyett. Ma már ezeknek a „filozofálgatásoknak” a megszállottja vagyok, annyi irodalmi remekművet megismerve, amennyit csak időm enged. A kora esti órákban kiülök a kertbe, jegeskávét iszogatok, miközben elmerülök egy jó könyvben – kevés dolog van, amit ennél jobban élvezek augusztusban.