Ami nekünk, magyaroknak a túró, az az olaszoknak a ricotta, minden mennyiségben. Semleges ízvilágának köszönhetően sós és édes ételekhez is jó választás. Az egészséges és tápláló zabpalacsintához használva pedig könnyűvé és puhává varázsolja a palacsintatésztát.
Hozzávalók:
- 150 g ricotta
- 70 g zabliszt
- 2 db tojás
- 50 g eritrit
- 3 g sütőpor
- 0,5 dl tej
- 1 db citrom
- 50 g szeder
- 15 g kókuszolaj
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. Először összekeverjük a ricottát a tojássárgájával, az eritrittel, a tejjel és egy citrom reszelt héjával, majd hozzászitáljuk a zablisztet és a sütőport.
A tojásfehérjét habverővel kemény habbá verjük, majd óvatosan a tészta többi hozzávalójához forgatjuk anélkül, hogy összetörne. Az a jó, ha sűrű, kanalazható palacsintatésztát kapunk.
Felhevítünk egy tapadásmentes palacsintasütőt, kókuszolajjal vékonyan kiolajozva. 8-10 cm átmérőjű korongokat formázunk a tésztából és mindkét oldalukat másfél percig sütjük, közepes lángon. Sütés közben apróra vágott szeder darabokat szórunk a tésztába.
Az elkészült palacsintákból tornyot építünk és meghintjük porrá őrölt eritrittel. Friss szederrel tálaljuk.
A csodás receptért köszönet Gökler Kriszti bloggernek, további tuti receptekért pedig keresd fel az Ízes Élet honlapját.