Ezt gondolják rólunk a külföldiek

Benned is felmerült már a kérdés, hogy vajon milyen benyomással távoznak a turisták Budapestről? Vajon Magyarországról még mindig mindenkinek csak a piros paprika és a pörkölt jut az eszébe? Egy jópofa Youtube-videón két fiatal srác egy közel 10 perces videóban foglalta össze mindazt, amit tudnak a hazánkról. 

A Geography Now youtube-os sorozatában arra vállalkozott 2 fiatal vlogger, hogy  a világ összes országát bemutatja. Görögország, Horvátország, Németország, India és Csehország után végre hozzánk is eljutottak. A videóból az is kiderül, hogy az egyik srác felmenői között magyarok is vannak, és minden karácsonykor gulyáslevest esznek.

Magyarországról a földrajzi elhelyezésének és adottságainak taglalása mellett a trianoni békeszerződés ecsetelését tartották a legfontosabbnak. Szóba jöttek persze a tipikus magyar kaják is, például a pörkölt, a piros paprika, a kürtőskalács, a túrórudi és a meggyleves (ja, utóbbin mi is meglepődtünk).

Persze a budapesti látványosságok sem maradhattak ki, itt a fiúk a Szent István Bazilikát, Gül Baba türbéjét, a Citadellát és a Parlamentet is kiemelték, de ha csak egy helyre van ideje a turistáknak, akkor a Széchenyi Gyógyfürdőt ajánlják.

Több poént inkább nem durrogtatunk el, inkább nézd meg a videót!