Nyáresti kalandozások Óbuda kertjében

Ms Catfish és Mr Diamond, avagy Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint ismét fantasztikus hangulatot teremtett a fellépésükkor, ezúttal a Kobuci Kertben, ahol tárt karokkal fogadta őket a közönség szerda este.

Főtér, kastélykert, kolbászos bucik, halvány fények, hangos élő zene az árnyékos fák tövében. Ez csak néhány olyan részlet, ami a Kobuci Kertre érvényes, és akkor még azt le sem írtuk, hogy mindez a kerületi önkormányzat udvarán valósul meg. Üdv Óbudán, a Szentlélek tér mögött található Zichy-kastély kertjében, mely nyáron szinte minden nap garantálja a zenés kikapcsolódást, olyan művészek segítségével, akik szorosan kapcsolódnak a Művészetek Völgye Fesztiválhoz.

Kobuci  az a kolbászos bucis stand, ami első ízben a 2005-ös Művészetek Völgyében nyitotta meg pirított bucis, kolbászos, tejfölös kertkapuját, majd 2008-ban már a fesztivál egyik hivatalos helyszínévé avanzsált, 2009-ben pedig már Budapesten, az említett, csodás kastélykertben fogadta a zene iránt érdeklődő tömegeket.

Szerencsénkre, mert az elmúlt 8 évben temérdek remek előadást élvezhettünk ezen a festői helyen, ahova most egy szerdai estén Ms Catfish és Mr Diamond miatt látogattunk el, akik nem mások, mint a hihetetlen hangú Harcsa Veronika és a szenvedélyes gitárvirtuóz, Gyémánt Bálint.

Azonnali magyarázattal szolgálva a Catfish és Diamond jelszóra, a zenészpáros néhány bevezető dalt követően elmesélte, külföldön jót szokott mosolyogni a közönség vezetéknevük valódi jelentésén.

Az, hogy Veronika a hangját, Bálint pedig a gitárját használja teljesen egyedi, sajátos, megfoghatatlanul izgalmas módon, már önmagában felejthetetlenné teszi a fellépéseiket. A dalok között egy kis sztorizgatásra is van idő. Veronika épp Malajziából tért haza, ahonnan Bálintnak is hozott ajándékot, még pedig egy zacskó szárított mangót és egy doboz ninit. Bizony, ninit, ami egy eperszószos, ropiszerű mártogatós étel. Bálint azon viccelődött, hogy ha valaki túléli a koncertet, akkor utána együtt lehet majd ninit kóstolni a színpad mellett.

Fél 10 után vált igazivá a hangulat, amikor már teljesen besötétedett, Veronika változatos hangjátéka egészen különleges élményt teremtett.

A két művész elmesélt egy másik izgalmas történetet is. Verának Malajziában a Romengo zenekarral volt szerencséje fellépni, ahol amellett, hogy szájbőgőzést tanult (amit itt is hallhattunk tőle), még valamit elsajátított. Megtanulta a zenekartól, hogy fölösleges feszengeni a számsorrend tartásán egy koncert közben, sokkal jobb, ha van valaki, aki épp megadja a hangot, hogy mi következik. Mivel a Romengo zenekarban a gitáros diktált, így ezen a koncerten már Bálintra bízta a feladatot. Több se kellett, Bálint minden dal elé csempészett egy kis viccet, ami üdítően hatott mindannyiunkra.

Annyit még megjegyeznék a cikk lezárása előtt, hogy a Kobuci Kert csodás miliője és a kedves Harcsa-Gyémánt-páros hihetetlen zenei tehetsége, pozitív kisugárzása, na és a helyben fogyasztható ételkülönlegességek igazán emlékezetessé tették az estét. A Kobucit és a párost bármikorra ajánljuk. Ezen a hétvégén is hallhatjuk őket, a Művészetek Völgyében, igaz, kicsit másképpen, mint a Kobuciban.