Ütős thriller a láthatáron – Újabb skandináv krimiből készül film

Jó hírünk van a skandináv krimik rajongóinak. Újabb skandináv bestseller könyvből készítenek filmet. Jussi Adler-Olsen könyveinek filmadaptációi és a Lars Kepler Hipnotizőre, vagy a Tetovált lány sikere után egy újabb skandináv író könyve köszön vissza ránk a filmvásznakról is. Hamarosan támad a mozikban Joe Nesbo Hóembere.

Joe Nesbo az egyik legsikeresebb norvég krimiíró, akinek már tucatnyi könyve jelent meg magyar nyelven is, de a filmes feldolgozásukig még csak most jutott el a történet. A Hóemberben Nesbo állandó nyomozójának, Harry Hole-nak egy rejtélyes gyilkosságsorozatot kell kiderítenie. A gyilkos sorra szedi női áldozatait, a holttestek mellett pedig mindig ott hagy egy hóembert is. Hogy milyen alapon válogatja ki áldozatait, és egyáltalán mit akar üzenni a hóemberekkel senki nem tudja, de persze Hole nyomozó a végén megfejti a nagy rejtélyt, még ha az életét is kell kockáztatnia a megfejtésért.

A film rendezője az a Tomas Alfredson lesz, aki a Suszter, szabó, baka, kémet és a 2008-as Engedj be! című filmet is készítette. Az amerikai premierje október 20-án lesz, a magyar megjelenéséről sajnos még nincsenek infók.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=YvVBdtwxgUQ