Kerti party a belvárosban? Az ARAZ erre is képes

Mit szeretünk legjobban a kerti partikban? A parázs fölött sülő húsok mennyei illatát, a baráti társaságot, az átbeszélt órákat, a kellemes nyári időt és természetesen az isteni finom BBQ-ételeket. Az Araznak köszönhetően akkor is átélhetjük ezt az élményt, ha nincs kertünk: a belvárosi étterem belső udvara a nyári időszakban fantasztikus BBQ-partik helyszínévé alakul át csütörtökönként, mely nemcsak az étteremnek otthont adó Continental Hotel Budapest vendégei körében népszerű, de a budapestiek is imádják.

Az Araz BBQ-estéinek köszönhetően a kerti partik utánozhatatlan hangulatát és minden pozitívumát kiélvezhetjük, az olyan kellemetlenségekről pedig, mint amilyenekkel egy ilyen esemény szervezése jár (vendégvárás, bevásárlás, idegeskedés az ételek íze miatt, végül a rendrakás) teljesen megfeledkezhetünk. Az Araz képlete egyszerű: befizetsz egy fix összeget, és annyit ehetsz, amennyit csak szeretnél, és a csapolt sörből, „Bellini by ARAZ” koktélból és gyümölcsös házi limonádéból annyi pohárral fogyaszthatsz 2 órán át, amennyit csak szeretnél.

Az elegáns éttermen keresztülhaladva érhetünk ki az Araz belső udvarára, melynek egy része fedett, így némileg védve vagyunk az időjárástól. A terasz középpontjában természetesen a grillsütő áll, ahol két szakács teszi a finom húsokat a rácsokra, hogy az illatuk belengje az egész helyet, meghozva az étvágyunkat és a kedvünket egy tökéletes vacsorához. Tovább fokozza a hangulatot, hogy a háttérben lágy latin dallamok csendülnek fel, kellemes háttérzenét biztosítva az étkezés közbeni beszélgetésekhez.

Már a parti kezdete is ígéretesen indul: a pezsgőspoharakba töltött Bellini by ARAZ welcome drink itatja magát. Pezsgő, gin, gyömbér és baracklé teszi páratlanná az ízélményt, de ha alkoholmentes üdítővel szeretnénk felfrissülni, a limonádéjukat is érdemes megkóstolni.

Ha túl vagyunk az első italon, a belső térben elhelyezett előételes pultról válogathatunk a fogások közül, de ha levesre vágynánk, azt is találunk. A kapros-kukoricás cukkini, pirított bélszíncsíkokkal és a BBQ-babsaláta annyira gusztusosak, hogy lehetetlen nekik ellenállni. Jó tanácsként, nem érdemes már az előételekkel jól lakni, a java csak ezután jön.

Vagyis a parázson sült mennyei húsok és halak, az este igazi fénypontjai. Többek között rozmaringos-fokhagymás branzinofilét, bélszínroládot és csirkét is süttethetsz a szakácsokkal, akik nem fukarkodnak az adagokkal. Te is szakácskodhatsz egy kicsit, ha ehhez lenne kedved, a házi marhaburgerből állíthatod össze a saját burgered: a zsömlét, a zöldségeket és az önteteket mind ott találod egy asztalon sorakozva, rád várva.

A köreteket és néhány egyéb finomságot (például a gyömbéres BBQ-oldalast és grillkolbászt) a terasz másik végében találod. Itt is érdemes elidőznöd néhány percre, ugyanis olyan ínycsiklandozó és különleges ételeket pakolhatsz a tányérodra, mint például a sós-korianderes amerikai palacsinta.

A  már így is kerek történetet a desszertek teszik abszolút teljessé. A séf, Barka Áron már kezdetektől az  ARAZ Étterem konyháját vezeti, éppen ezért érthető, hogy miért kapott teljesen szabad kezet a menüsor összeállításakor. A citromos sajttorta ízét tökéletesen eltalálta: nem túl édes, nem túl savanyú. A málnaragus mogyoróvajas blondie pohárkrémnél is ugyanez a két íz versenyez egymással: a málna ízlelőbimbókat ingerlő savanyúságát a mogyoró selymesen édes íze tompítja.

Szinte lehetetlen vállalkozás az Araz BBQ-estéjének összes fogását végigkóstolni egy vacsora alkalmával, de talán ezzel nincs is semmi gond: még egy okunk lesz rá, hogy visszatérjünk ide.