Érdekes olvasnivalókkal találkozhatsz a budapesti villamosmegállókban

Köztudott, és sokat ismételt tény, hogy egyre kevesebbet olvasunk. Főként, ha könyvekre, nem pedig a mobilunkon elolvasott pársoros hírekre gondolunk. Szerencsére az irodalom most szinte szembejön velünk az utcán, pontosabban ránk vár a villamosmegállóban. 

A JCDecaux reklámügynökség nemrégiben  „Álljon meg egy novellára”  címmel indított irodalmi versenyt. A beérkezett munkák közül a legjobb húszat a villamosmegállókban a reklámok helyére plakátolták ki, magyar és angol nyelven is, hogy a villamosra várva elüthessük az időnket nemcsak mi, magyarok, de a turisták is. A kiállított novellákat a jcdecauxnovella.blog.hu oldalon is elolvashatod, sőt szavazhatsz is rájuk, ugyanis közönségdíjat is kisorsolnak majd a pályázók között.

A szakmai zsűri  Grecsó Krisztián, József Attila-díjas író elnökségével Somogyi Katalinnak, az ELTE angol-magyar tanári szakos hallgatójának a történetét, a Katicabogarat szavazta meg a legjobb alkotásnak, a második díjat  Orosz Adél, Kapcsolás című műve nyerte el, a dobogó harmadik fokát pedig Somogyi Boglárka: Néha nem baj, hogy lerombolsz kicsit című alkotása érdemelte ki.