A tökéletes nassolnivaló kerti partyra: Sajtos-olívás sütemény zsályával

Isteni finom, gazdag ízvilágú sós sütemény, ami szinte eteti magát egy-egy pohár bor mellé. A fűszerezést gyakran szoktam váltogatni, zsálya helyett sokszor bazsalikommal vagy durvára tört színes borssal készítem. Az olajbogyó mellé darabolhattok még egy maréknyi aszalt paradicsomot is, sőt ha a paradicsom fűszeres olajban eltett, abból mérjétek ki a fél decit a tésztához. És higgyétek el, bárhogy készítitek, pillanatok alatt el fog fogyni egy kerti buli alkalmával!

Hozzávalók

(egy 20×10 cm-es formához)

3 nagy tojás

fél dl olívaolaj

1 kávéskanál só

10 dkg gouda sajt

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

5-6 friss zsályalevél

10 dkg fekete és zöld olajbogyó vegyesen

2 dl tej

Elkészítés

1 A tojásokat habosra keverjük az olívaolajjal és a sóval.

2 A sajtot lereszeljük, a lisztben elvegyítjük a sütőport. Az egészet összeforgatjuk a tojásos keverékkel, a leszárazott, finomra aprított zsályával és az feldarabolt olajbogyókkal. Apránként hozzáadagoljuk a tejet, egészen sűrű, krémes tésztát kell kapnunk (ha túl száraz, kevés tejjel még hígíthatjuk).

3 A masszát sütőpapírral bélelt, téglalap alakú formába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Tűpróbáig (kb. 30-35 perc) sütjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

Az Ízes Élet gasztrobloggerének, Csigó Zitának receptje. További recepteket ITT találsz.