Isteni finom, gazdag ízvilágú sós sütemény, ami szinte eteti magát egy-egy pohár bor mellé. A fűszerezést gyakran szoktam váltogatni, zsálya helyett sokszor bazsalikommal vagy durvára tört színes borssal készítem. Az olajbogyó mellé darabolhattok még egy maréknyi aszalt paradicsomot is, sőt ha a paradicsom fűszeres olajban eltett, abból mérjétek ki a fél decit a tésztához. És higgyétek el, bárhogy készítitek, pillanatok alatt el fog fogyni egy kerti buli alkalmával!
Hozzávalók
(egy 20×10 cm-es formához)
3 nagy tojás
fél dl olívaolaj
1 kávéskanál só
10 dkg gouda sajt
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
5-6 friss zsályalevél
10 dkg fekete és zöld olajbogyó vegyesen
2 dl tej
Elkészítés
1 A tojásokat habosra keverjük az olívaolajjal és a sóval.
2 A sajtot lereszeljük, a lisztben elvegyítjük a sütőport. Az egészet összeforgatjuk a tojásos keverékkel, a leszárazott, finomra aprított zsályával és az feldarabolt olajbogyókkal. Apránként hozzáadagoljuk a tejet, egészen sűrű, krémes tésztát kell kapnunk (ha túl száraz, kevés tejjel még hígíthatjuk).
3 A masszát sütőpapírral bélelt, téglalap alakú formába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Tűpróbáig (kb. 30-35 perc) sütjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
Az Ízes Élet gasztrobloggerének, Csigó Zitának receptje. További recepteket ITT találsz.