Jövőre búcsút mondhatunk a metrómegállók mozgólépcsőinél álló ellenőröktől

A tervek szerint 2018-tól elfelejtkezhetünk a metrók mozgólépcsőinél ácsorgó ellenőrökről, ugyanis több mint egy éves csúszás után jövőre végre üzembe helyezik az e-jegyrendszert. A legelső beléptetőkaput a Deák Ferenc térnél, a Sütő utcánál fogják elhelyezni augusztus végén, mely kezdetben csak tesztjelleggel fog működni. 

A rendszer indulása 2018 elejétől fokozatosan várható. Ekkor London, Párizs és több más nagyváros gyakorlatához hasonlóan minden beléptetőkapus állomás bejáratát lezárják, 180 centiméter magas, csúszószárnyas kapukat telepítenek, amelyek megakadályozzák a jegy nélküli belépést, és kamerarendszerrel is igyekeznek kiszűrni a csalásokat. A többi járművön, az autóbuszokon, trolikon és villamosokon jegyérvényesítő készülékek lesznek, a HÉV esetében az állomásokon helyezik el ezeket, a hajókon pedig kézi készülékeket alkalmaznak majd, írja a Világgazdaság.

A változás miatt szépen lassan elfelejthetjük a papírra nyomtatott bérleteket is, helyettük pedig  utazási kártyákat használhatunk majd.