Funzine Insider: Ezt csináljuk mi júliusban

Szerkesztőségünk három tagja mesélte el, hogy ebben a hónapban melyek azok a fővárosi vendéglátóhelyek, ahol legszívesebben töltenek el pár órát, illetve hogy mit szeretnek csinálni nyáron, Budapesten. Olvassátok el tuti tippjeinket júliusra!

Cinti tippjei

Kedvenc helyem: Hivatal

„A kedvenc nyári helyem a Hivatal terasza a Madách téren. A kávézó/kocsma jófej kiszolgálókkal és a sörök, rumok, limonádék széles kínálatával várja a törzsközönséget az ernyők alatt, a kávéjuk pedig szerintem a legjobb a városban. Itt mindig belebotlasz egy-egy ismerősbe, a legjobb helyszín, ha egy kis chillre vágynál a belváros kellős közepén.”

Kedvenc időtöltésem: Hajnalban hazasétálni a buliból

„Úgy, hogy nem fázol, és akár mezítláb is végiggyalogolhatsz a Bartók Béla úton, miközben élvezed a napfelkeltét, és a legurított fröccsöktől még mámorosan dúdolod a nyár slágereit.”

Peti tippjei

Kedvenc helyem: Veranda

„Bár a Kopaszi-gát általában elkerüli a turisták figyelmét, érdemes ide is ellátogatni. Már csak azért is, mert itt ettem életem legfinomabb pizzáját. Számomra nincs is kellemesebb nyári program, mint a Veranda Restaurant árnyékos teraszán elfogyasztani egy finom ebédet. Az olaszos ételeket kínáló étterem pizzái isteniek, melyek közül elsősorban a Four Staggionit ajánlom. Itt érdemes elfelejtkezni a kalóriák számolásáról, ugyanis annyi különböző ízű zseniális fagylaltjuk van, melyekből 2-3-at muszáj minden alkalommal kipróbálnom. Ha jól teleettem magam, a Kopaszi-gáton egy kis sétával mozgom le az ételt.”

Kedvenc időtöltésem: Sportolás a Margitszigeten

„Nem csak a FINA mérkőzései miatt érdemes felkeresni a hónapban a Margitszigetet. Itt van a város egyik legjobb, 5,3 km hosszú futópályája, ahol a futás tényleg élvezet, ugyanis a kocogás közben a Duna-part pesti és budai oldalában is gyönyörködhetsz. A Margit híd Margitszigeti leágazása alatt pedig egy remek kis street workout pálya lapul, melyet erőszeretettel használnak a budapestiek. Néhány tolódzkodás és húzódzkodás remek levezetése a futásnak, főleg, hogy igazán gyönyörű környezetben, a sziget csücskében tehetjük mindezt.”

Dolli tippjei

Kedvenc helyem: fekete

„Az V. kerület eldugott gyöngyszeme kiváló minőségű kávékkal, ínycsiklandó reggelikkel és finom süteményekkel vár a nap bármely szakaszában. De persze a hely laza hangulata is vissza-visszacsábít, mikor koffeinre vagy csak simán valami finomságra vágyom. A melegebb hónapokban az autentikus városi épület udvarán is elfogyaszthatod a kávédat és sütidet, ami dob még egyet az élményen.”

Kedvenc időtöltésem: Piknik a parkban

„A nyári reggeleknek van egy megfoghatatlan hangulata: nyugodtak és kellemesen melegek, tökéletesek egy piknikre. Szerencsére, jó néhány park közül válogathatunk Budapesten, ha piknikezésre adjuk a fejünket: hétvégente a Szabadság híd, de a Margitsziget és a Fűvészkert hétközben is tárt karokkal vár. Próbáld ki egyedül! Pakold el reggelidet és munka előtt fogyaszd el egy padon, zöld környezetben – hidd el, csodásan indul majd a nap!”