4 tipp, hogy miben hódíts a fesztiválokon

Végre beköszöntött a fesztiválszezon! Ha már sikerült dűlőre jutnunk, mikor milyen koncerten tombolunk, a következő kérdés, ami egész biztosan megfordul a fejünkben, a ’mit vegyek fel’ örökös dilemmája. A fashiondays.hu stylistjai segítenek eligazodni a vadonatúj irányvonalak között, amik a 2017-es fesztiváldivatban hódítanak. Megtudhatod például, hogyan viselj egy szuperszexi overált és hogyan tarthatod egy kis trükkel ejtett vállú felsőidet a helyükön, hogy biztosan trendi és egyben fesztiválkompatibilis legyen az outfited.

Mára a fesztiváldivat egy markánsan elkülönülő mikro-divatvilággá nőtte ki magát, melynek az állandó jellegzetességei mellett minden évben újabb és újabb irányzatai születnek. A virágkoszorúidat és a tollas kiegészítőidet idén nyugodtan otthon hagyhatod, helyette jöhetnek a vállat szabadon hagyó felsők, a maxiruhák, overálok és rojtok, melyek között minden testalkat megtalálhatja a neki való darabot.

Maxik a maximumon

Van valami ellenállhatatlan hippis vonzerő a lágy esésű maxiruhákban. Ezek a légies, romantikus, bohém darabok tökéletesek a fesztiválokra, mert akármilyen meleg is van, biztosan nem fogod úgy érezni, hogy túl sok ruha van rajtad. A NEXT márkánál például választhatsz egyszínű, vagy mintás darabot és bánj bőkezűen az ékszerekkel is! Földig érő ruhádat egy szalmakalappal párosítva különleges, bohém eleganciát érhetsz el, egy pár bokacsizma pedig nem csak trendi, de praktikus kiegészítő is egy fesztiválon.

Mutasd a vállad!

A vállat valamilyen formában szabadon hagyó felsők és ruhák ennek a szezonnak az igazi sztárjai. Válassz egy izgalmas aszimmetrikus, vagy egy szexi, ejtett vállú darabot! Egy farmershort vagy farmerszoknya tökéletes párosítás hozzá, így már csak egy vidám tornacipőre lesz szükséged a hibátlan fesztivál outfithez. A fashiondays.hu stylistjai kifejezetten ajánlják az áttört mintával díszített vagy hímzett vállvillantós felsőket, a MANGO-nál széles választék van ezekből a romantikus darabokból.

Extra tipp: Az ilyen fazonú ruhadaraboknál az lehet a probléma, hogy a vállrész nem mindig marad a helyén, előfordul, hogy felcsúszik vagy elmozdul. Erre azonban van egy nagyon okos és pofonegyszerű trükk: fogj egy nem túl erős hajgumit, illessz rá két pici biztosítótűt két ellentétes oldalra, majd tűzd a biztosítótűket a topod belsejébe, a karjaid belső oldalánál. Meglátod, a felsőd így már a helyén marad, a kis „segédeszköz” pedig a ruhád belsejében van, tehát láthatatlan!

A praktikus és szexi overál

Idén a lenge miniruhákat szinte teljesen felváltják az overálok, ami nem is csoda, hiszen ugyanolyan csinosak, mégis sokkal praktikusabbak egy áttáncolt fesztivál éjszakához. Az overál, legyen akár rövid vagy hosszú szárú, egy szuper kényelmes ruhadarab, amit egy szexi félvállas vagy ejtett vállú megoldás vagy a különböző horgolt részletek is nagyon izgalmassá tudnak tenni. Bár a hétköznapokban remekül mutatnak az overálok lapos vagy magas talpú szandálokkal, egy fesztivál egyáltalán nem ideális terep a nyitott lábbeliknek. Válassz egy trendi vászoncipőt, akár magas szárú, akár hagyományos fazonban, de egy vagány bakancs is telitalálat!

Rojtos és szaggatott

Ezen a nyáron a rojtos megoldások divatosabbak, mint valaha, és ott is megjelennek, ahol korábban nem: cipőkön, öveken, kiegészítőkön, a lehetőségek száma végtelen! A Big Star és az Esprit is kínál különböző stílusú rojtos cipőket. Ezeknek a daraboknak tökéletes kiegészítője a szaggatott farmer, legyen szó akár hosszú nadrágról, shortról vagy farmerdzsekiről, melyekkel nagyszerűen kombinálhatók az idén nagyon divatos rockos hangulatú, retro pólók.

Extra tipp: Ennél a trendnél lehet egy picit „csalni”, hiszen izgalmas szaggatott darabokat te magad is tudsz készíteni régi farmereid felhasználásával. Kísérletezz bátran, hiszen elrontani sem lehet, minél rojtosabb, annál vagányabb!