Titkos kirándulások a Balaton körül

Romantikus séták a közeli falvakban vagy erdőségekben és ismeretlen túraútvonalak várnak a Balaton környékén. Mutatjuk kevésbé ismert kedvenceinket.

Balatonfüred

A balatonfüredi Koloska-völgyben létesített Vadaspark, 2,2 hektáron várja a látogatókat. A parkban több vadfaj képviselőit is megismerhetjük egy kiadós sétával egybekötve. A Koloska-völgy egyébként is kellemes helyszíne lehet egy hosszabb kirándulásnak is, hiszen akár hegyet mászva, akár a Jókai-kilátóból pazar kilátás tárul elénk.

Szigligeti séta

Szigliget minden kétséget kizáróan a Balaton egyik legszebb települése. Érdemes azonban kicsit messzebbre tekinteni, mert a környék is tele van izgalmas látnivalókkal. Végigsétálva a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szigligeti templomtól induló, majd ugyanoda visszaérkező, kék T jelű Kamon-kő Tanösvényén megtekinthetjük az Árpád-kori Avasi templomromot, az erdőbe lépve információt kaphatunk a Balaton kialakulásáról, a terület növény- és állatvilágáról, valamint megismerhetjük a geológiai múlt fontosabb történéseit és az egykori tűzhányók világát is. A tanösvény 6 km hosszú, a táv kényelmes tempóban (rövidebb pihenőkkel) 2,5-3 óra alatt megtehető.

Kereki és Fehérkő

Balatonföldvár közelében található Kereki, melynek legfőbb nevezetessége Fehérkő vára. A középkori várromhoz egy romantikus túra során juthatunk el. A szabálytalan alaprajzú, ellipszis alakú építmény romjai a községtől délnyugatra, a Levelesi-erdő északi részén emelkedő, 283 m magas Várhegyen láthatók.

Levendula és Dörgicse

Dörgicse környékén barangolva, keressük fel a település határában fellelhető középkori templomromok maradványait, és mindenképpen látogassunk el a Dörgicsei Levendula Majorba is!