7 kihagyhatatlan program a Badacsony környékén

A Balaton északi partja vadregényes táj – csobbanhatunk a hűs habokban, túrázhatunk a hegyekben és gyönyörködhetünk a csodás panorámában. Ha a térség természeti szépségei kellően elkápráztattak, számos további program közül szemezgethetünk.

Badacsony Bor7 – július 14-30.

Hogy mit szeretünk a legjobban Badacsonyban a Balaton után? A csodálatos borait! A badacsonyi borvidék nedűire az egész ország büszke lehet, a Badacsonyi Bor7 17 napján pedig sorra végig is kóstolhatjuk őket. Sőt, az erősebb italok kedvelői sem távoznak majd csalódottan, ugyanis a helyi szőlőfajtákból és törkölyeikből készült pálinkákat is megízlelhetjük. A finom italok mellett a hely jellegzetes gasztronómiai fogásait is megkóstolhatjuk. Az eseményt művészeti programok és szabadtéri koncertek teszik még színesebbé.

35. Lidl Balaton-átúszás – július 1.

Végre egy sportos program a Balatonon, hogy ne csak az evésről-ivásról szóljon a nyaralás. A Lidl Balaton átúszásához a nevezés mellett (6000-8000 forint) egy 30 napnál nem régebbi orvosi igazolásra is szükséged lesz. Az átúszást legkésőbb 13 órakor kell megkezdened a révfülöpi focipályától, és 17 óráig kell a finisbe érkezned, vagyis a balatonboglári Platán Strandra. A teljesítendő táv 5200 méter. Ha célba értél, nemcsak a teljesítményednek örülhetsz, hanem a beérkezőknek készített ajándékcsomagnak is, melyben több ajándék is lapul.

Zenés esték a Szigligeti Várban – július 15 – augusztus 12.

Ez a nyár sem telhet el a szigligeti zenés esték nélkül. A Szigligeti Vár az év minden szakában kedvelt úti cél a balatoni turisták körében, de nyáron még egy plusz okunk van felkeresni a helyet: esténként hangulatos koncerteket szerveznek a több száz éves falak közé. A zenés esteken olyan fellépők szórakoztatják majd a közönséget, mint a Magna Cum Laude (július 15.), a Péter Szabó Szilvia – Akusztik (július 22.) vagy a Margaret Island (augusztus 12.). Ha egy különleges, romantikus estére vágysz, a szigligeti várban a helyed.

blank

Művészetek völgye – július 21-30.

A Művészetek Völgyét már 27. alkalommal rendezik meg, rengeteg, közel 1200 programmal. A MOL Nagyon Balaton Panoráma színlapján például két világhírű francia zenekar, a Nouvelle Vague és a Deluxe lép majd fel, de a magyar sztárok is tiszteletüket teszik, például a 30Y, a Quimby, vagy a Magashegyi Underground. A népzenerajongók a Kocsor Házba költöző Fonó Folkudvarban találhatják meg a hozzájuk közel álló rendezvényeket, a könyvmolyok pedig a Magyar Írószövetség programjain érezhetik majd jól magukat.

blank

Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét – augusztus 15-21.

A kedvelt balatoni város, Tapolca is nyáron kínálja a legtöbb programot. A Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét a város leghíresebb és legnagyobb szabású eseménye, melyet a Tapolca Kft. a Tamási Áron Művelődési Központtal együtt rendez meg. A borhét különlegessége, hogy nemcsak a felnőtteknek, de a kicsiknek is számos programmal készülnek. A gyerekek a játékparkot, a felnőttek a gasztro- és borutcát élvezhetik leginkább, azoknak akik nemcsak enni, de főzni is szeretnek, a pörköltfőző verseny lesz a kedvenc programjuk a tapolcai napokon.

blank

VII. Tapolcai Pisztráng- és Borfesztivál – szeptember 29 – október 1.

Ősszel is megéri felkeresni a Balatont, ha másért nem, hát a tapolcai pisztrángfesztiválért. A városban található az ország egyik legnagyobb pisztrángkeltető telepe, mely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a balatoni vakációk elképzelhetetlenek legyenek finom halas ételek nélkül. A badacsonyi kéknyelű, a rózsakő, a szürkebarát vagy az olaszrizling borok még jobban kiemelik a pisztrángból készült ételek ízét, így biztos lehetsz benne, hogy páratlan gasztronómiai élmény részese lehetsz, ha idelátogatsz.

blank

Bortriatlon – október 14-15.

3 hónap, 3 bortúra – elég szimpatikus felállás, nem? A badacsonyi borvidék borászainak összefogásának köszönhetően 3 bortúra is indul az idei szezonban. A 3. állomás, a Rizling Vakáció, mely október 14-én és 15-én kerül megrendezésre. Amellett, hogy az olaszrizling szakértőjévé válhatsz, különleges kézműves sajtokat és vadpörkölteket is megkóstolhatsz a borospincék mélyén. Fontos infó, hogy a bortriatlon hétvégéinek szombati napjain a Badacsony Régiós Buszjáratai 10 település között közlekednek, hogy pincészetről pincészetre szállítsák a borrajongókat.

blank