Fedezd fel Délkelet-Balatont! – 3 kirándulás a környéken

Érdemes egy túracipőt és hátizsákot is bepakolnod magaddal, ha a Balatonra indulsz. A tó és környéke akkor is remek úti cél, ha egy mozgalmas, kirándulós vakációra vágysz. Összegyűjtöttük a Balaton délkeleti részének 3 izgalmas és érdekes pontját, ahová remek kirándulásokat szervezhetsz. 

Ozorai Pipó vára

Ozora legjelentősebb középkori műemléke a várkastély. Zsigmond király híres törökverő lovagját, Ozorai Pipót a szerelem láncolta ide. Miután nőül vette a vidék urának leányát, nagyszabású építkezésbe kezdett a páratlan szépségű településen.

Kitervezte.hu

Kőhegyi kilátó, Zamárdi

Zamárdi központjától 10 perces sétára emelkedik ez a csodálatos panorámát nyújtó, 220 méteres magaslat, romantikus pincéivel, hétvégi házaival. Nevét feltehetően a talajból kiálló kövekről kaphatta, ezek ugyanis csak itt találhatók, a környező dombokon sehol máshol. És hogy miért érdemes ide, illetve a kilátótoronyba felkapaszkodni? A teljes északi part belátható, Badacsonytól egészen Balatonfűzfőig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tamási Vadaspark

A 20 hektáros vadasparkban a közel 50 dámszarvas, gímszarvas, muflon és vaddisznó becserkelése és megfigyelésén keresztül szerezhetnek felejthetetlen élményt az idelátogatók családok, fiatalok és idősek egyaránt. Érdemes megnézni a Vadaspark mellett található parkerdőt is.