Újra összeállnak Prince zenészei

A The New Power Generation a VeszprémFesten ad tribute koncertet, emellett nem kisebb nevek, mint a Tom Jones, Heather Small, az M People énekese és Richard Bona lesznek a zenei fesztivál idei sztárjai.

Július 12. és 15. között rendezik a nyári, szabadtéri zenei rendezvény-sorozatot, a VeszprémFestet. A fellépők mellett idén újdonság, hogy a szabadtéri színpad helyszíne változik; a Püspöki Palota rekonstrukciója miatt a színpad leköltözik a várhegy oldalába, a História Kertbe, és az első két estén itt táncolhatnak a látogatók egy zöldebb környezetben, kissé kerti-partys hangulatban.

A fesztivál nyitónapján, július 12-én Richard Bona és a Mandekan Cubano lép fel, hogy bemutassák 2016 júniusában megjelent albumukat, a Heritage-t. Az Afro-Kubai projekttől igazi „crossover” zenére számíthatunk, ahol Bona kameruni-afrikai zenei világa és a fiatal és kiváló kubai zenészek stílusa kapcsolódik össze. Bona egyébként visszatérő előadója a VeszprémFestnek: 2005-ben quintetjével, 2008-ban pedig a kongói Lokua Kanzával és a martinique-ról származó énekes, zeneszerző Gerard Totoval közösen léptek színpadra Veszprémben.

Másnap, július 13-án Heather Small, az M People együttes énekese ad koncertet, Heather az M People együttes tagjaként 11 millió eladott lemezzel, 2 Brit Awards és a Mercury Music Prize díjjal  és olyan világslágerekkel, mint a „Moving On Up”, „One Night In Heaven” és a „Search For The Hero”, illetve albumokkal, mint a Northern Soul, az Elegant Slumming, a Bizarre Fruit  és a Fresco, a ‘90-es évek egyik meghatározó hangjává vált. Első magyarországi fellépésén egy mozgalmas és nagyon dallamos koncertre számíthatunk.

Július 14-én egy élő legenda, Tom Jones énekel – a nagy érdeklődésre tekintettel – a Veszprém Arénában. Ő azon kevés zenei előadók egyike, akik a modern popzene hajnalán kezdték meg zenei karrierjüket, és a mai napig fontos lemezekkel és fellépésekkel folytatják pályafutásukat. Amellett, hogy népszerűsége előadóművészként és lemezkészítő művészként öt évtizede töretlen, a 76 éves sztár legutóbbi Long Lost SuitcaseSpirit In The Room és Praise & Blame című albumjairól életpályája eddigi legjobb kritikáit zsebelhette be. Egy életmű-koncertre számíthatnak a Jones-rajongók, a nagy örökzöldek és poposabb számai is mind elhangzanak majd.

Végül a zárónapon, július 15-én Prince hajdani zenekara, a The New Power Generation (The NPG) lép fel a „Celebrating Prince” turné keretében, szintén a Veszprém Arénában. Az NPGtöbb mint két évtizeden át volt a legendás művész, Prince kísérő zenekara.  Az együttes tagjai szinte az eredeti felállásban, több, Prince zenei-baráti köréből érkező vendég énekessel érkeznek – a londoni Hyde Park, a holland Noth Sea Jazz és a Lisszaboni Super Bock Super Rock fesztivál után – Veszprémbe. A koncerten az összes nagy slágerük elhangzik majd szinte minden korszakból. A VeszprémFest szervezői ezzel a koncerttel tisztelegnek Prince zsenialitása előtt.

Bővebb információért és jegyvásárlásért kattints ide.