14 WuU, és jobb lesz a nyarad!

Különleges zenei sorozat kezdődik június 28-án az Esernyősben. 14 alkalommal töltik meg a Warm-up Udvart azok a fiatal, de máris bizonyított, sokat koncertező tehetségek, akik ezúttal zenekar nélkül szólóznak akár egyetlen szál gitárral, vagy pedig saját zenekarukkal lépnek fel, csakhogy akusztik kiadásban.

A Warm-up Udvar egyik különlegessége az Esernyős épületének varázslatosan felújított belső udvara, ahol az új mészkőburkolatba ágyazott udvari lámpák sejtelmes fénye vet majd szenvedélyes árnyakat az érintetlenül maradt három fára, mikor a zenei tehetségek a húrok közé csapnak. Már a nyitóbulin Sallai Lászlóval és Szabó Benedekkel találkozhatunk, akik ugyan egyre nagyobb körben ismert és elismert frontemberek, ám ezúttal akusztikus szólóval lépnek a közönség elé.

„Minden zenei helynek kötelessége új inspirációkat adni a zenészeknek. Mi induló, új koncerthelyszínként már nem bekerülni segítünk majd a zenei életbe, hanem árnyalni a tehetséget. Nálunk meg lehet mutatni olyat is, amit egy nagyobb helyen, nagyobb elvárásokkal szemben nem igazán lehetne. Szeretnénk Óbudán minőségi és élvezhető koncertélményt adni a zenészeknek is, nemcsak a közönségnek”

– árulja el a tervezett zenei események mozgatórugójáról Petrovits Ákos, az Esernyős művészeti vezetője, aki Benedetti Péter zenei szervezővel állította össze a programot.

A warm-up események nem titkolt célja a nagyobb zenei események előtti bemelegítés, könnyed, koraesti lazulás, mielőtt valaki belevetné magát az éjszakába.

Átjárást próbálunk biztosítani a Kobuci Kert és az Óbudai Nyár nagykoncertjeire, vagy azoknak, akik innen indulnak a belvárosi szórakozóhelyekre. De persze azokat is várjuk, akik éppen a belváros nyüzsgése és zsúfoltsága elől menekülnének legalább 3 HÉV megállónyit a Margit-hídtól, viszont szeretnének nívós zenei fellépőkkel találkozni” – teszi hozzá Petrovits.

A sorozat a Cseh Tamás Program szakmai támogatásával zajlik, júliusban szerdán, augusztusban szerdán és pénteken látogatható majd a Warm-up Udvar.  Úgyhogy, aki valódi koncertélményre vágyik egy izgalmas, de még barátságos és meghitt helyen, annak egész nyáron érdemes ellátogatnia az óbudai Fő térre. Irány a WuU!

További infókat az Esernyős honlapján vagy Facebook-oldalán találsz.