Az év 10 legsikeresebb filmje

Már túl vagyunk az év felénél, mely idő alatt sok jó és rossz filmet is volt szerencsénk vagy pechünk megnézni. Az EW cikke alapján összegyűjtöttük azt a 10 filmet, ami idén eddig a legnagyobbat szólt a mozikban.

 

1. Get Out

Ezen meglepődtünk. A fekete fiú – fehér lány szerelmi történetéből egy bizarr sztori bontakozik ki. Bár a film műfaja elvileg thriller lenne, ezt azért enyhe túlzásnak érezzük, bár ezt a koncepció hiányában szenvedő filmet nehéz lenne bármelyik műfajba is besorolni.

2. Wonder Woman

A DC eddigi legsikeresebb filmjévé válta Wonder Woman, ami tényleg a fantasztikus nőkről szól, ugyanis a film rendezője is a gyengébbik nemhez tartozik. A filmről korábban már írtunk egy bővebb kritikát, amit itt olvashattok el.

3. The Salesman

A hontalanná vált Emad és Rana története is szép sikereket ért el: még a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjat is megnyerte a Asghar Farhadi által rendezett film. Érdemes megnézni a filmet, akkor is, ha az eleje kicsit nehezen indul.

4. Obit

Az alkotás témájában és stílusában is egyedülálló film: a újságok halálozási rovatának titkaiba vezeti el a nézőket. Nagy kár, hogy Magyarországon nem játszották a filmet a mozikban.

5. The Lost City of Z

Milyen izgalmas és romantikus kaland elveszett városokat kutatni! A film főszereplője,  Percival Fawcett is így tett, aki persze rengeteg bukkanóba ütközött az útja során. A mozi David Grann azonos című regénye alapján készült.

6. Colossal

A Colossal sikerét sem értjük, ugyanis szerintünk egy igencsak buta ötlettel álltak elő a készítők. Anne Hathaway a gondolatával képes irányítani egy szörnyeteget, amiből elvileg vicces szituációk keletkeznek, szerintünk azonban csak gyenge próbálkozásokról beszélhetünk.

7. John Wick 2

Először a kutyájával szórakoztak, most pedig a kocsiját lopták el. Egy mozifilm folytatása mindig kockázatos, mivel a második részek nem mindig hozzák a kívánt nézőszámokat. Szerencsére John Wicknél erről szó sincs. Vagy csak Keanu Reeves sármja ültette az embereket a vásznak elé?

8. Kedi

Ez a macskaimádók must have filmje A történet főszereplője, Kedi, az isztambuli cicus, akinek az életét követve megismerhetjük, milyen izgalmas, valódi egyéniséggel rendelkező állatok a macskák. (Mármint a mozivásznon mindenképp, én azért mégsem fogadnék egyet a lakásomba.)

9. I Am Not Your Negro

Egy újabb dokumentumfilm, mely ezúttal az amerikai feketék életét mutatja be testközelből. A film James Baldwin Remember This House című befejezetlen regényét dolgozza fel, melyből az afroamerikaiak életét, mindennapjait és társadalmi helyzetüket ismerhetjük meg olyan hitelességgel ábrázolva, ahogyan eddig még sosem láthattuk.

10. The Commune

Mit tudsz az 1970-es évek Dániájáról? Semmit? A film megnézéséig mi is így voltunk ezzel. Thomas Vinterberg, dán rendező családjának történetét meséli el, annak minden keserűségével és boldogságával, bepillantást engedve nemcsak saját, de egész országa történetébe.