7 + 1 nyári fesztivál a világtérképről

Fotó: Csudai Sándor

A nyárban legjobban a fesztiválokat szeretjük, ezért mutatunk 8 olyan fesztivált a nagyvilágból, ahol biztosan fergeteges bulit csapnak idén is, és ki tudsz kapcsolódni, felejthetetlen nyári emlékeket szerezve. Ezeken a fesztiválokon megkaphatjuk a napot, a hegyeket, a természetet, a tengert, és természetesen kedvenc zenéinket egyben.  Mutatjuk is a listánkat.

Isle of MTV Malta – Málta – június 27.

Kezdjük is mindjárt egy ingyenes fesztivállal. Málta fővárosa, Valetta ad otthont annak az egynapos fesztiválnak, mely az Isle of MTV Music Week zenei hét programsorozatának záróakkordja. Málta legnagyobb klubjai mind benne vannak ebben a programsorozatban, melynek egész hetes repertoárja a Valetta Il Fosos Square terén végződik ezzel az egyestés fesztivállal, ahol a fő attrakció idén a The Chainsmokers lesz!

Bilbao BBK Live – Spanyolország – július 6-8.

A Baszkföld legnépesebb városa Spanyolország északi részén vár minket 3 napos BBK Live fesztiváljára, melyet már 12. alkalommal rendeznek meg. A Kobetamendi hegy tetejéről beláthatjuk az egész környéket, miközben a Depeche Mode, a The Killers, a Phoenix, a Two Door Cinema Club koncertjeire szórakozunk.

A városban található a Frank Gehry által tervezett Guggenheim Múzeum, ami kihagyhatatlan látnivaló, de 30 perces távolságban rengeteg strand is van. A három napra csupán 115 euró a belépő!

Latitude – Anglia – július 13-16.

Suffolk Anglia egyik legkeletibb megyéje, ahol egészen pontosan a Southwoldban található Henham Park ad otthont a Latitude fesztiválnak. A maximálisan családbarát esemény nem csak a felnőtteknek szóló koncertekben erős, rengeteg gyerekprogrammal várja az érdeklődőket. Sok nagy név fel fogni lépni, például a  Two Door Cinema, Glass Animals, a The 1975, Mumford & Sons, Fleet Foxes vagy John Cale.

Ezenfelül lesz még színház, tánc, film, kabaré, irodalom, ezen a történelmi helyszínen, ahova 75 fontnak megfelelő összegtől válthatjuk meg belépőnket.

Electric Castle – Románia – július 13-16.

Románia egyik legjobb és legszebb fesztiválja az Electric Castle, ami kolozsvári, 15. században épült Bánffy-kastély tövében kerül megrendezésre, idén már 5. alkalommal. A napok száma is kereken 5, ahol olyan nevek lépnek majd fel, mint az alt-J, a Moderat, Trentemøller, Maceo Plex, Dixon, a GusGus, Åme, DJ Sneak, Petre Inspirescu, Claptone, Eats Everything, TroyBoi, Zion Train, S.P.Y., Bearyman, Architects, House Of Pain. És akkor még nem említettük, hogy hazánkból a Punnany Massif és Kornel Kovacs is ott lesz a fellépők sorában, mindezt egy idilli környezetben, potom 97 euróért, amiben a kemping ára is benne van. A kastélyt éjszaka fényfestéssel díszítik ki, szinte már ezért megéri odáig utazni!

Sea Dance Festival – Montenegró – július 13-15.

Néhány száz kilométerrel arrébb ugyanebben az időpontban Montenegró Budva partján is bulis napok lesznek. A Sea Dance Festival az Adriai-tenger partján azoknak kínál szórakozási lehetőséget, akik a füves terep helyett inkább a homokos talajt szeretnék a lábujjuk között érezni. Az 50-nél is több országban népszerű fesztivál nem véletlenül van számon tartva Ibiza alternatívaként, ahol több tucat fellépő között ott van idén John Newman, Fatboyslim és Sean Paul is! Limitált számban még hihetetlenül olcsón, nagyjából 12 ezer forintért kaphatunk rá jegyeket.

Green Man – Wales – augusztus 17-20.

Wales legnagyobb zenei fesztiváljától elvárjuk, hogy mesés környezetben tartsák meg. A Green Man feszt szervezői nem is tétlenkedtek, amikor megálmodták a 4 napos programot és a Brecon Beacons Nemzeti Parkban található Glanusk birtokra hívták meg az előadókat. A hegyek, az erdők, a vízesések és a folyók varázslatos környezetében hallgatjuk PJ Harvey, Ryan Adams, Future Islands, Kate Tempest vagy Michael Kiwanuka koncertjeit. A buli nem olcsó, 180 font, de biztosan megéri!

Bestival – Anglia – szeptember 7-10.

Suffolk Anglia egyik legkeletibb megyéje címet birtokolja, Dorset pedig a harmadik legdélebbit tudhatja magáénak. A Bestival már címéből is jól sejteti, hogy egy jó minőségű fesztiválról beszélünk, mely a Lulworth birtokon kerül megrendezésre és excentrikusságával lát majd el minket jó kis zenékkel, olyan előadók fellépése által, mint a Pet Shop Boys, Dizzie Rascal, Justice, vagy Rag’n’Bone. Mindezt Ambient Forest, Templom és Kastély helyszíneken, de biztos lesz még sok színes különlegesség! A belépőjegy ára borsos  170 font, de ha végigtomboljuk a fesztivált csak megéri!

Sziget Fesztivál – Magyarország – augusztus 9-16.

Nem lenne teljes a listánk, ha nem említenénk meg a számunkra és szerencsére a világ számára is már olyan jól ismert, több százezrek, sőt, talán milliók által látogatott Sziget Fesztivált. Ami idén már 25. alkalommal rendeznek meg augusztus közepén. Itt lesz például a The Chainsmokers és P!nk aki az egész hetes program megnyitója lesz, de jön a Major Lazer, a Kasabian, Rita Ora, Birdy, de inkább nem is részletezzük tovább, mert rengetegen lesznek még itt. A lényeg, hogy itt száz százalékban megtapasztalhatjuk, milyen érzés az igazi fesztiváli szabadság!