Jazz, bor, Balaton – Fesztivál, tumultus nélkül

Új meglepetésvendég derült ki a Paloznaki Jazzpiknik háza táján: Fábián Juli és a Random Trip is fellép a nagyszínpadon, hozva a szokásos hangulatot és a „random” hazai legjobb zenészeket és ritmusokat. Fűben fekvés, napsütés, bor a kézben, jazz a fülben, a háttérben pedig hullámzik a Balaton: a Paloznaki Jazzpiknik más, mint amit a „fesztivál” szó hallatán képzelnénk, ezért is ajánljuk. A szervezők igyekeznek tartani magukat a családias és vidéki hangulathoz, a borok műanyagpohár helyett borospoharakba kerülnek, a díszletet a szőlősorok és a csillagok adják.

Balatonfüredtől 10 percre igazi piknikhangulatra, színvonalas gasztronómiai kínálatra és első osztályú előadókra lehet számítani – idén is. A Jazzpiknik egy fesztivál, ami nem akar tömeg fesztivál lenni: kis Tájház-udvari dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé. A szervezők igyekeznek megőrizni a családias, olykor házibulis hangulatot, de az utóbbi években a nagyszínpad előtti tisztáson igazi „nagykoncert” élményt is varázsolnak, világszínvonalú fellépők segítségével. A kisebb színpadokon és az utcán pedig nem ritka a klubhangulat, vagy a fő utcán, jazz sztenderdekre ringatózás. Augusztus 3-5-ig Paloznakon a helyünk (www.jazzpiknik.hu) !

Az idei pikniket egy különleges nulladik nappal nyitják: az igazi nyáresti hangulatot megteremtő Group’n’Swing után a világhírű Kool & the Gang ad koncertet a T-Systems Nagyszínpadon. Pénteken fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi. A szombati nap kiemelt sztárja a Matt Bianco feat New Cool Collective, de felsorolni is nehéz, mennyi jó zene lesz még terítéken: Kéknyúl & Jónás Vera, Random Trip feat. Fábián Juli & Zoohacker, The Qualitons, Swing á la Django, Peet Project, Antal Gábor trió, Dj Bootsie Live Band, Sárik Péter trió és Berki Tamás, Brass On The Road.

További infók: www.jazzpiknik.hu

Jegyeket ITT vásárolhatsz, a Facebook-eseményt ITT találod!