Kösd fel a vitorlát! – 3 Budapest-közeli úti cél hajós kirándulásokhoz

Itt a jó idő, irány a szabadba! Ha nem vagy megszállott túrázó,  de nem szeretnéd, hogy a nyár csak a teraszos helyeken való chillezésről és koncertezésről szóljon, pattanj hajóra, és fedezd fel Budapest környékét a Dunán utazva. Adunk 3 tippet, hova érdemes menned.

 

Szentendre

Bár Szentendrére HÉV-vel is eljuthatunk, sokkal hangulatosabb, ha inkább hajóval megyünk. A város elragadó kis utcácskáin nyaranta rengeteg árus teszi még színesebbé a várost, de ha nincs kedved a turistáktól nyüzsgő területen bóklászni, sétálj végig a Duna-parton, vagy ülj ki egy hangulatos teraszra, és költs el egy finom ebédet.

Visegrád

Ha kicsit messzebbre merészkednél, válaszd Visegrádot. A város gyönyörű helyen van, pont a Dunakanyarban, ezért a várból csodálatos kilátás nyílik a Dunára és dombos-hegyes környékre. Igaz, a várba felcaplatni nem lesz egy könnyű menet, de megéri a fáradtságot. A nyári szezonban rengeteg érdekes esemény helyszíne lesz a több száz éves épület, például a június 16-án és 17-én megtartott Visegrocknak is, ahol a rock zene kerül a középpontba.

Vác

Vác a megye ötödik legnagyobb lélekszámú városa, mely egykoron virágzó püspöki székhely volt. Ezt bizonyítja a város impozáns, későbarokk stílusú székesegyháza is, mely az ország harmadik legnagyobb székesegyháza. Ha erre jársz, érdemes még megcsodálnod a Diadalívet is, melyet Mária Terézia váci látogatásának tiszteletére építettek 1764-ben. Igaz, a szóbeszéd szerint a királynő sosem haladt át az építmény alatt, mivel amikor megtudta, milyen rohamtempóban készült el, nem mert átmenni alatta: félt, hogy ráomlik.