Ismerd meg Párizst Budapesten!

La Parisienne by Sofitel címmel új fotókiállítás nyílt  a Sofitel Paris Arc de Triomphe Hotelben; Ez az új fotókiállítás egy intim bepillantást ad a a világ egyik legelragadóbb közösségébe, a “les Parisiennes”-ek, vagyis azoknak a párizsi nőknek az életébe, akik olyan ikonikussá, sikkessé és elegánssá változtatják a várost, amilyennek ma ismerjük.

A “La Parisienne by Sofitel” egy két részből álló fotókiállítás. Kiemel 22 ikonikus, párizsi nőkről készült fotót, az 1950-es évek híres francia magazinjának, a “Paris Match” fotókollekciójából, beleértve néhány képet a magazine fotósától Emanuele Scorcellettitől.

Emellett a kiállítás a kortárs művészekre is nagy hangsúlyt fektet, így 10 fiatal, amatőr és profi fotós által készített kép  is megtalálható a kiállított darabok között

Az utazókiállítás, melynek európai debütálása 2016. június 8-án volt, 2016 szeptemberében kezdte meg utazását. A londoni nagy sikere után Hollandiában, Varsóban,  majd Budapesten június 1-től lesz látható. Mindegyik városban pár hetet tölt el ez az évszázadokon átívelő fotókiállítás, így adva lehetőséget a világ utazóinak, hogy felfedezzék Párizst, és a párizsi nőket.

A “La Parisienne by Sofitel” egy meghívás, hogy vendégeink ne csak a Sofitel márkát, de a párizsi nőket is megismerjék. A Nőket, akiket egy velük született életérzés az “art de vivre” tart össze, és akik egy univerzális, örök inspirációnak a forrásai.” Nyilatkozta Grégorie Champetier a Sofitel Nemzetközi Marketing Igazgatója. “Büszkék vagyunk, és megtisztelő ezeket az értékeket ünnepelni az új fotókiállításon, és hogy ezzel az eseménnyel feltudjuk hívni a figyelmet a fiatal, tehetséges fotósokra és a párizsi nőkre.”

A kiállítás Magyar nagykövetnője Odett, énekesnő, dalszövegíró!

Odett az egyik legkarakteresebb, legfigyelemreméltóbb és legnépszerűbb fiatal hazai női előadó. Megnyerő személyiség, szabad szellem, egyedi hangú és karakterű énekesnő, profi előadói képességekkel megáldva. Arra született, hogy diktálja a divatot, kiváló szerzőkkel, zenészekkel közreműködve építi szólókarrierjét és szemtelenül fiatalon már jelentős sikereket ért el. Egy igazi Parisienne Magyarországon!

“Megtiszteltetés a “La Parisienne by Sofitel” nagykövetének lenni. Annyi sok francia ikonikus alak van, akit tisztelek és csodálok, különösen Coco Chanel “francia sikkje”, Catherine Deneuve eleganciája és karizmatikussága, Lou Doillon tehetsége , Charlotte Gainsbourg természetessége és Caroline de Maigret stílusa” nyilatkozta Betty Autier. “A kiválasztott fotók egy emléket vagy érzést ébresztenek fel az emberben, melyeknek megvan a maga értelmezése Párizsra. Azoknak az utazóknak akik arról álmodnak, hogy egyszer ellátogatnak ebbe a csodálatos városba a “La Parisienne by Sofitel” egy nagyszerű lehetőség, hogy felfedezzék a várost és átéljék a hangulatát az egyedi képanyagon keresztül.”

La Parisienne: Egy rendkívüli kultúrális élmény a Sofiteltől

Az utazó fotókiállítás a “La Parisienne by Sofitel” a Sofitel alaphitvallását testesíti meg: azaz a kultúrát. Mint a francia elegancia nagykövete világszerte, a Sofitel nagy hangsúlyt fektet a francia örökségre számos kultúrális eseményen keresztül, melyek irodalomhoz, divathoz és művészethez kapcsolódnak.

La Parisienne by Sofitel kiállítás ingyenesen látogatható,  június 1-től 2017. július 20-ig