23 hihetetlen úti cél, amikről azt sem tudtuk, hogy léteznek

Még vannak szerencsére olyan lélegzetelállító részei a világnak, amelyet nem leptek el a turisták. Eldugott partszakaszoktól olyan helyekig, ahol két kontinens között mártózhatsz meg, következzen 23 gyönyörű, kevesek által ismert úti cél.

A Marietta-szigetek igen találékonyan „Hidden Beach” névre keresztelt látványossága egy olyan eldugott strand, amelyet egy hosszú vízi alagúton keresztül lehet csak megközelíteni.

Huacachina egy oázis a sivatagban, amely Peur fővárosától, Limától délre helyezkedik el. Régen a felsőosztálybeliek kedvelt resortja volt, manapság azonban inkább utazók állnak meg itt néhány napra, hogy feltöltődjenek.

Ha egyszer Bosznia Hercegovinában jársz, mindenképp látogass el a Blagaj Tekkehez, a blagaji kolostorhoz.

Az Ausztráliában található Hillier-tó egész évben rózsaszínben pompázik. A miértje nem bizonyított, de hozzáértők azt gyanítják, hogy a tó magas sótartalmának és egy bizonyos rózsaszín baktériumfajnak köze lehet az élénk színhez.

Az úgynevezett Silfra repedés az izlandi Thingvellir Nemzeti Parkban található, és ez az egyetlen hely a földön, ahol két kontinens között, Amerika és Európa között úszhatnak az igazán bátrak.

Az olasz Lake Maggiore közepén található Isola Bella egykor egy elhagyatott sziklasziget volt, mára azonban virágzó kert és palota található rajta.

A Málta szigetén megtalálható Popeye-falu eredetileg az 1980-ban forgatott Popeye című filmhez készült. Manapság az odalátogatók bórkóstolókon, hajóutakon vehetnek részt, de a vízi trambulint is kipróbálhatják.

A Dongchuan vörös föld a kínai Xintian városában található, a föld a környéken oxidált vasat és ásványi anyagokat tartalmaz, amik előállítják ezt a vöröses színt.

A Virágok szigete az Azori-szigetek nyugati részén található, nevét a terjedelmes vadvirágmezőről kapta. A környéken találni természetes forrásokat és lagúnákat is, amikben bátran meg lehet mártózni.

A Giola egy olyan természetes medence, amely a görög Astris régióban található. Az odalátogatóknak végig kell sétálnia egy ösvényen, hogy itt bukkanjanak ki, de a kristálytiszta medencéért megéri.

Forrás: Business Insider