Harrison Ford a Szárnyas fejvadász kulisszatitkairól mesélt

Harrison Ford a Szárnyas fejvadász című kultfilm folytatásának egy kulcsjelenetéről is mesélt hétfőn egy facebookos közönségtalálkozón a produkció első mozis trailerének bemutatója alkalmából.

Ford, aki 1982-ben, a Ridley Scott rendezésében készült Szárnyas fejvadász sci-fi első részében Decardot alakította, a film folytatásában, a Szárnyas fejvadász 2049-ben ismét visszatér az egykori replikánsvadász szerepében.

A folytatás főhősét Gosling játssza. A sztori szerint fiatal fejvadász a világot káoszba döntő súlyos titok nyomára bukkan, amelynek megfejtéséhez fel kell kutatnia a harminc éve eltűnt Decardot.

A közönségtalálkozón Ryan Gosling és a rendező, Denis Villenuve társaságában válaszolt a kérdésekre, derül ki The Hollywood Reporter cikkéből.

Villeneuve beszámolt róla, hogy Ford és Gosling mellett Jared Leto, Robin Wright és Ana de Armas is látható a filmben. A férfi elárulta, hogyha harminc éve valaki azzal jött volna hozzá, hogy ő rendezi a folytatást, hangosan kinevette volna.

„Izgalmas volt szembesülni azzal, hogy az 1982-ben bemutatott filmben megjelenő technikai jövő mennyire valósult meg „

– mondta Ford. Azt is megosztotta a közönséggel, hogy milyen mély és gazdag érzelmek jelennek meg abban a jelenetben, amely Decard múltját és jelenét hidalja át, amikor először találkozik Goslinggal.

Ford egy nappal első jelenete felvétele előtt járt először a forgatáson. A helyszín aprólékosan be volt rendezve, még az eső is esett, akárcsak a harminc évvel ezelőtti jelenetekben.

„Nagyon izgalmas, megragadó élmény volt”- idézte fel.

Ford azt is elárulta, hogy nagyon élvezte a közös munkát Goslinggal, tetszett neki, hogy a színész felelősséggel játszotta a szerepet és komplexek lettek a közös jeleneteik. Dicsérte Villeneuve rendezői elképzelését és színészvezetését is.

Gosling elmesélte, hogy gyerekként látta az eredeti mozit, amely nagy hatást gyakorolt rá, és „szürreális élmény” volt számára, hogy a folytatáson dolgozhatott. Ford megjelenése a forgatáson felszabadító hatással volt rá is, és mindenkit magával ragadott a közös munka.

A Szárnyas fejvadász 2049 idén októberben kerül a mozikba. A folytatás elkészítésében Ridley Scott executive producerként vett részt.

MTI