CineNewWawe a Jameson Cinefesten

Idén is megrendezik Magyarország legelismertebb filmes eseményét, a Jameson Cinefest miskolci nemzetközi filmfesztivált. A szervezők izgalmas és érdekes vetítésekkel és programokkal várják a filmek szerelmeseit és a filmszakma alkotóit, szakembereit miskolcon szeptember 8-17. között.

A fesztivál hagyományaihoz híven a fiatal filmesekre fókuszál. Ennek jegyében tavaly új versenyprogramot indítottak el CineNewWave névvel, melynek keretében kifejezetten magyar  fiatal alkotók kisjáték- és rövid animációs filmes nevezését várják. Ha elmúltál 18 éves, és nem vagy még idősebb 35-nél, akkor pályázhatsz! Nem kikötés, de az elbírálásnál kifejezetten előny, ha a filmed Magyarországon először nálunk kerül bemutatásra. Kifejezetten várják még felsőoktatási intézményben készült vizsgafilmeket is. Nevezési díj nincs.

Ne feledjétek, fontos: a nevezési határidő 2017. július 31.! (További részletek a fesztivál honlapján találsz.) A CineNewWave fődíja oklevél mellett bruttó 1.000.000 Ft pénzjutalmat is magában foglal. A versenyprogramba beválogatott alkotásokat bemutatják a Jameson CineFest hivatalos szelekciójában, és a filmek készítői jelen lehetnek filmjük premierjén és a fesztivál egyéb programjain.

További információk a fesztivál honlapjáról letölthető nevezési szabályzatban és a nevezési lapon találhatóak.