A felhőkarcolók városává válik Budapest?

hbreavis.com

Tavaly óta húzódik a hercehurca, hogy vajon lesz-e a Kopaszi-gáton 120 méteres felhőkarcoló, vagy sem. Mi személy szerint támogatjuk az elképzelést, ugyanis a városképbe itt, a XI. kerület szélén egész biztosan nem zavarna bele. Bár az ügy még nincs lezárva, újabb felhőkarcolókat terveznek a városban, méghozzá Pestre.

A XIII. kerületi Agora Budapest beruházás keretein belül húznának fel egy 16 emeletes tornyot, de 10 éven belül több, 90 méter magas irodaház is épülhet, írta a hvg.

Az Agora Budapest első fázisában megépülő Agora Tower megközelítőleg 65 méteres lesz – közölte a HB Reavis ingatlanfejlesztő.

hbreavis.com

További magas épületekre az Árpád hídnál számíthatunk, a metrómegálló környékén, a régi buszpályaudvar területén. A HB Reavis tervei szerint az első épületeket, melyeknek építését már elkezdték, 2018 végére zárulhat le, az utolsóé pedig 2023-ra.

hbreavis.com

A cég valószínűleg készül némi ellenállásra a városvezetéstől, ezért több változatot is elkészítettek, melyekben a tornyok különböző magasságúak. A tervek elfogadása után az építkezés 2023-ra zárulhat le.