30 napos kihívás: Egyél, igyál egészségesen!

Egészségesen étkezni nem csak menő, de számos pozitívummal is jár – többek között jó közérzet, szép bőr és persze csinos test is párosul hozzá. Mindezekért úgy döntöttünk, meginvitálunk téged 30 napos egészséges étkezés kihívásunkra, melynek feltételeiről alább olvashatsz. Bevállalod?

#1 Idényzöldségek és –gyümölcsök lesznek a legjobb barátaink az elkövetkezendő harminc napban. Semmi fagyasztott, cukrozott vagy konzervált gyümölcs és zöldség, hiszen míg ezekből hiányoznak a tápanyagok és a rostok, a friss idény zöldségek és –gyümölcsök dögivel ellátnak majd előbbiekkel.

#2 A fehér rizsnek és kenyérnek mennie kell. Helyettük fogyassz teljes kiőrlésű gabonaféléket, mint a barna rizs vagy a quinoa.

#3 Úgy a legegyszerűbb nyomon követni, hogy pontosan mit is viszel be a szervezetedbe, ha ahelyett, hogy étteremben ennél, főzöl saját magadnak. Azt tanácsoljuk, maximum ötféle hozzávalót használj egy-egy étel elkészítéséhez, így nem csupán egészséges, de pénztárcabarát és gyors menüt dobhatsz össze.

#4 Mikor bevásárláskor átnézed egy termék hozzávalóit (mert ugye mindig átnézed minden termék hozzávalóinak listáját), kérdezd meg magadtól, hogy „Megtalálható ez a hozzávaló a bolt polcian?”, ha a válasz nem, akkor nincs szükséged arra a termékre.

#5 Szánj időt arra, hogy előre megtervezed a következő napok menüsorait. Ha szükséged van némi segítségre mindehhez, csomó szuper telefonos applikáció van, amik hasznos tanácsokkal látnak el, ilyen például az Eat This Much, a Diet Assistant vagy a FitBit.

#6 Igyál rengeteg vizet! A testednek vízre van szüksége, minimum 8-10 pohárra naponta.

#7 Egyél keveset, sokszor. Ez tűrhetően hangzik, nem? Napi 5-6-szor egyél kisebb adagokat, ahelyett, hogy 2-3-szor teleennéd magad.

Hajrá!