A 21. század kultuszfilmjei

Ez alkalommal az elmúlt pár év sikerprodukcióiból készítettünk toplistát, melyekből szerintünk a jövő generációi ugyanúgy fognak majd idézni, mint mi a Ponyvaregényből.

Eredet (2010)

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) olyan bűnöző, aki mások álmaiból lop titkos információkat. Legújabb megbízása életveszélyes, egy gondolatot kell elültetnie egy haldokló milliárdos tudatalattijába.

Életrevalók (2011)

Egy ejtőernyős baleset után tolószékbe kényszerülő gazdag arisztokrata otthoni kisegítőnek maga mellé fogad egy rosszéletű négert, aki most szabadult a börtönből. Amire egyikőjük sem számított, az az, hogy barátokká válnak.

Sráckor (2014)

Richard Linklater filmtörténelmet írt: 12 éven keresztül, ugyanazokkal a színészekkel forgatta a Sráckor c. drámát, amely Mason (Ellar Coltrane) gyermekből férfivá válását, életének örömeit és nehézségeit mutatja be.

Whiplash (2014)

Andrew (Miles Teller) felvételt nyer a világ egyik legjobb zeneiskolájába, ahol dobolni tanul. Híres akar lenni, és úgy érzi, mindehhez megvan az elszántsága és a tehetsége is. Az élet azonban úgy hozza, hogy új tanítója (J. K. Simmons) megingatja hitében.

Csillagok között (2014)

Christopher Nolan tud valamit. Második filmje, ami visszaköszön napjaink kultuszfilmjei listánkon, az űrben játszódik, a tér és az idő viszonyát, valamint az emberiség jövőjét pedzegeti.

A Wall Street farkasa (2013)

Jordan Belfort igaz történetén alapszil Martin Scorsese 2013-as alkotása, amelyben Leonardo DiCaprio alakítja a főszerepet. Az életrajzi drámában végigkövethetjük, hogy hogyan válik becsületes tőzsdeügynökből tisztességtelen milliárdos.

Avatar (2009)

A világ legelső, teljesen 3D-s élményt nyújtó filmje középpontjában egy háborús veterán (Sam Worthington) áll, aki a távoli Pandora bolygójára utazik, hogy beépüljön annak lakói, a Na’vik közé, és végrehajtsa küldetését.

Gettómilliomos (2008)

A Legyen Ön is milliomos! indiai változatának összes kérdésére tudja a választ egy 18 éves, gettóban nevelkedett fiú. A műsor szerkesztői azonban csalással vádolják, és részletes magyarázatot követelnek tőle. A kérdések előhozzák Jamal emlékeit, és rajtuk keresztül megismerhetjük élettörténetét, ahogy a mai India nyomorúsága is megelevenedik előttünk.