Fuss azokért, akik nem futhatnak

Tizenöt éves fennállása óta a Wings for Life non-profit szervezet kitűzött célja, hogy támogatást nyújtson és gyógymódot találjon emberek milliói számára, akik betegség vagy baleset következtében tolószékbe kényszerültek. A Wings for Life Run jótékonysági futónapokon eddig több mint 280 000 ember vett részt a világ minden tájáról azzal a céllal, hogy közös erővel támogassák gerincsérült társaikat. Legközelebb 2017. május 7-én van lehetőség csatlakozni a világméretű mozgalomhoz, a budapesti rajt a Kopaszi-gátról indul majd 13.00-kor.

Május 7-én rendezik a következő Wings for Life Run futónapot, amelyen emberek tízezrei mozoghatnak és támogathatják együtt gerincsérült társaik rehabilitációját. Az érdeklődők Wings for Life World Run applikáció segítségével egyénileg, vagy szervezett csoportokban vehetnek részt a futáson, szinte bárhol a világon.

Az esemény különlegessége a mozgó célvonalként működő “Catcher Car” vagy „Követő kocsi”, amely 30 perccel a rajt után, 15 km/h sebességgel indul, majd folyamatosan növeli a sebességet, mindaddig, amíg az utolsó sportolókat is utol nem éri. Így a versenyfeltételek minden résztvevő számára azonosak, legyen szó akár egy otthon, futópadon kocogó emberről, vagy egy futóról, aki a floridai, több ezres tömeghez csatlakozik. A verseny izgalmait tovább fokozza, hogy idén először a résztvevők eredményei névvel ellátva jelennek meg a globális eredménytáblán.

2017-ben a Wings for Life Run applikáció segítségével egy előre megbeszélt helyszínen és időpontban lehetőség nyílik csoportosan jelentkezni a futásra, de azok a versenyzők sem maradnak le az eseményről, akik nem lehetnek jelen az előre kijelölt helyszíneken.

A Wings for Life World Run életmentő támogatást nyújt a gerincvelőt érintő betegséggel vagy sérüléssel együtt élők gyógyítására és lehetséges gyógymódok kutatására. A mozgalom három év alatt közel 13,8 millió euróval járult hozzá a kerekesszékben élő emberek életszínvonalának javításához.

Töltsd le az applikációt vagy regisztrálj ezen a  weboldalon és csatlakozz a 2017-es Wings for Life World Run futáshoz Facebookon!