Budapest felkerül a világ bortérképére

A magyar főváros nyerte el a lehetőséget, hogy megszervezze az IWINETC (International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényét 2018 tavaszán – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Az esemény megrendezésére az MTÜ pályázott. A 2018-as borturisztikai konferencia célja, hogy bemutassa Magyarország borvidékeit a nemzetközi szakmai közönségnek és Magyarországot, mint borturisztikai úti célt sikerrel népszerűsítse a külföldi és belföldi piacon.

Az IWINETC kétnapos konferenciasorozat, amelyet rendszerint egy egynapos, szakmai tárgyalásokra beosztott workshop követ, ahol a szolgáltatók és az ügynökségek képviselői találkoznak egymással. A konferencia résztvevőinek alkalma nyílik arra, hogy tanulmányút során megismerjék az ország borturisztikai kínálatát, bejárják a rendezvénynek otthont adó ország egyes szőlőültetvényeit, kisebb és nagyobb borászatait.

A mintegy 300 szakembert vonzó konferencián évek óta részt vesznek hazai szolgáltatók, az idei eseményen a Premium Incoming és a Wine a’More utazási iroda képviselte az országot – írták.

MTI