A 7 leglátványosabb néptánc

Pár napja már tart a Nemzeti Táncfesztivál, úgyhogy nem csoda, hogy minket is elkapott a táncolási láz. Mivel a Funzine-bulikon készült táncos videóinkat nem mertük feltölteni, inkább összegyűjtöttünk 7 olyan nemzetet, melyeknek nagyon látványos (és vicces) néptáncuk van.

Oroszország

Az oroszok tánca tele van gyors mozdulatokkal, ugrásokkal és guggolásokkal, úgyhogy csak akkor próbáld meg elsajátítani a lépéseket, ha van már némi táncos múltad. Lehet, hogy az oroszoknak azért megy ilyen könnyen ez a tánc, mert pár pohár vodkával melegítenek be előtte?

Japán

A japánok az életük minden területén megfontoltak és fegyelmezettek. Ezeket a tulajdonságaikat akkor sem vetik le, ha táncolnak. Az ország legjellegzetesebb tánca a gésák tánca, melyet a hölgyek erős sminkben és hagyományos népviseletben adnak elő, apró, finom kézmozdulatokkal.

Thaiföld

A thai kultúráról eddig szinte semmit sem tudtunk, de amint megláttuk, ahogy táncolnak, egyből kedvet kaptunk egy thaiföldi utazáshoz. A táncosokat figyelve nem lehet szó nélkül elmenni a különleges ruhájukról, fejdíszükről és ékszereikről, melyeknek köszönhetően szinte úgy néznek ki, mint a finoman faragott szobrok.

Csehország

A csehek a páros táncokra hangolták rá magukat. Ha nem tudnánk, hogy éppen egy cseh pár táncol a lenti videón, simán azt hihetnénk, hogy egy magyar nótára járják a fiatalok. A vidám hegedűmuzsika és a táncosok öltözéke szinte pontról pontra megegyeznek a magyar megfelelőikkel.

Kolumbia

Végre láthatunk valamit a latinok híres táncukból is! A dél-amerikai ország népe ritmusos zenéjében a dobok játsszák a főszerepet. Ismét egy páros táncot láthatunk a mostani videón, bár figyelmünket alighanem a táncosnők hatalmas, pörgő szoknyája fogja lekötni.

Mexikó

Maradjunk Dél-Amerikánál, és a pörgő-forgó szoknyáknál. Szubjektív véleményünk szerint a mexikóiak még túl is tettek a kolumbiai társaikon, ugyanis még hevesebben, még izgalmasabb, még látványosabban táncolnak. (És azok a tarka szoknyák is sokkal jobban pörögnek.)

Jemen

A jemeniek  is jól tudják ropni a táncot, ha a helyzet úgy kívánja. Náluk leginkább esküvők alkalmával fordul ez elő, amikor a férfiak egy hagyományos táncot adnak elő, méghozzá egy fehér szoknyaszerűségben. Szerencsére ők nem lobogtatják a ruhát, helyette tőrrel a kezükben ugrálnak körbe-körbe. (Reméljük, senki nem szokott megsérülni a nagy mulatozás közben)