A Széll Kálmán téren megállt az idő, egy napig húzta az óra

Hiába a frissen felújított Széll Kálmán tér, valami mégsem működik a budai csomópontnál. Egy nagyon bonyolult mechanikai munkát végző szerkezetről van szó: az óráról.

 

Anno (mikor Moszkvának hívták kedvenc budai találkozópontunkat) egy régi, analóg óra mutatta az időt a Széll Kálmán téren, a terület korszerűsítése után azonban egy digitális változatot tettek a régi óra helyére. A baj mindössze annyi volt a szerkezettel, hogy  jószerivel sosem működött rendesen (értsd: pályafutása alatt csak 5 percig mutatta rendesen az időt.)

A lelkes szellemű budiak célzásértékűen rengeteg pár száz forintos órát ragasztottak a digitális óra alá, melyeket aztán a hatóságok leszedtek, majd a budaiak megint feltettek… Már úgy tűnt, végre megoldódik a Széll Kálmán téri hosszas agonizálás (melyről egyébként a 444 részletesen beszámolt), mivel egy napja végre megjavították a digitális óraszerkezetet.

Ám most jön a csattanó: az óra még 24 óráig sem bírta, ma reggelre ismét leállt, amit a 444 egy szemfüles újságírója egyből ki is szúrt.