Olajozd be magad!

Télen a bőrünknek számos nehézséggel kell szembenéznie, mely fokozott ápolást igényel. Megmutatjuk, hogyan tedd a bőröd széppé és egészségessé a hideg hónapokban is!

Köztudomású, hogy mennyi mindenre felhasználható a víz szépségünk ápolása érdekében, de mi a helyzet az olajokkal? Ha hiszed, ha nem, a hideg idő eljövetelével ránk fér az extra hidratálás, amihez az olajok tökéletes alapanyagok. Bebizonyítjuk!

Napraforgóolaj –  viszlát, bőrgyulladás

A stresszes időszakokban sajnos szinte mindennapos élősködőnk a bőrgyulladás. A napraforgóolaj nyugtató és hidratáló tulajdonságokkal bír, amivel könnyen és hatékonyan kezelhetjük a pattanásokat, az ekcémát, az általános bőrirritációt, a bőrpírt. Nem tömíti el a pórusokat és magas E-vitamin tartalmának köszönhetően a ráncokkal való küzdelemben is segít.

Ricinusolaj –  szempillanövesztő csoda

Többé már nem álom a hosszú, dús szempilla. A ricinusolaj tápláló hatásával ösztönzi a pillákat a növekedésre, ráadásul a gyógyszertárakban fillérekért hozzájuthatunk. Türelem, egy éjszaka alatt nem érünk el műszempillahatást, de megéri a mindennapos használat! Ha elég bátrak vagyunk, a hajunkon is alkalmazhatjuk a trükköt, de vigyázni kell vele, hiszen elég nehéz kimosni! Csak azoknak érdemes kipróbálni, akiket nem zavar, ha kétszer-háromszor kell samponozni utána a hajukat.

Olívaolaj – minden egyben

Ma már szinte minden háztartásban megtalálható az olívaolaj, de bioboltokban is igazán kedvező áron hozzájuthatunk. Ára nagyjából megegyező a középkategóriás hajápolási termékekkel, azonban az olívaolaj legalább fél évig elegendő, és az egész testünket ápolhatjuk vele.

Alkalmazás bőrre:

  • Nem számít, milyen száraz a bőrünk, kiváló hidratáló hatásának köszönhetően a különösen száraz területek, mint a könyök vagy a térd is megfelelően puhák lehetnek használatával.
  • Éjszakai arckrémként remekül funkcionál. Lefekvés előtt kenjük be arcunkat egy vékony réteggel, reggelre igazán puha és selymes tapintású lesz. Ezt a trükköt zsíros bőrűeknek azonban nem ajánlatos kipróbálni: a fokozott faggyútermelés miatt nem szabad sokáig olajos réteget hagyniuk a bőrükön.
  • Fantasztikus tulajdonsága mellett, hogy nem csípi a szemünket, tökéletesen oldja a szemfestéket, így dörzsölés nélkül könnyedén eltávolíthatjuk a sminkünket. Plusz tipp, hogy a bőrön maradt olajat ne öblítsük le, hiszen tökéletesen funkcionál szemkörnyékápolóként!
  • Az olívaolajat keverjük össze sóval és masszírozzuk azokra a területekre, amelyeket száraznak érzünk, így eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket.
  • Kenjük be olívaolajjal a szánkat, reggelre garantáltan puhább ajkakkal ébredünk, az ajakbalzsamot pedig nyugodtan elhagyhatjuk!

Alkalmazás hajra:

  • Melegítsük fel egy kicsit az olajunkat, és masszírozzuk bele a hajunkba. Fontos, hogy ne melegítsük túl, így nem veszít tápanyagtartalmából.
  • Tökéletesen funkcionál hajmosás előtti hajpakolásként, de az alábbi módszerrel fel is turbózhatjuk: A pakolásunkhoz adjunk egy tojássárgáját, keverjük el az olajjal, hagyjuk a hajunkon körülbelül 30 percig, majd alaposan mossuk le. A keverékünk illata cseppet sem bizalomgerjesztő, de a hatás nem marad el! Fényes, táplált tincseket kapunk!
  • Ha úgy érezzük, még ez sem elég, akkor balzsamként is bevethetjük! Keverjünk össze vizet és olajat egyenlő mennyiségben, majd a samponunk használata után vigyük fel a hajunkra.
  • 5-10 perc után egy kis samponnal öblítsük le a keveréket. Ezzel a módszerrel hajunkat még mélyrehatóbban hidratálhatjuk.

Írta: Bán Georgina