Mesés hely nyílik Budapesten

Szó szerint mesés hely nyílik Budapesten: az egykori Vidámpark egyik része ősszel már gyerekek zsivajától lehet hangos, ugyanis a tervek szerint az év második felére elkészül a régóta tervezett Mesepark.

 

A 2013 szeptemberében bezárt Vidámpark területével a Budapesti Állat- és Növénykert (FÁNK) gazdálkodhat. A FÁNK-nak két terve is volt a hely hasznosítására. A Pannon- és a Mesepark elképzelések közül az utóbbi fog korábban megvalósulni: a szabadidő- és élménypark egy több milliárdos beruházás részeként épül meg , írja a hvg.

A Meseparkban lesznek majd állatsimogatók, játszótéri, játszóházi, témaparki és mutatványos elemek, gyermek-lovarda, póni istálló, sőt, elvarázsolt kastélykert is.

Az Állatkernek nagy tervei vannak a Meseparkkal: számításaik szerint az éves bevételük 70 millióval fog nőni a mesés beruházás eredményeként. Az új kalandpark elsődleges célcsoportja a 3 és 10 év közötti korosztály, arról azonban, hogy mennyibe fog kerülni a belépőjegy (vagy az állatkerti belépőjegy netalán ide is érvényes lesz-e) még nincsenek információk.

A Pannon Kert, mely valójában egy két hektáron elterülő hatalmas biodóm lesz, 2018-ra ölthet formát.