A Netflix újabb sikergyanús sorozatba kezdett

Legutóbb a Stranger Things miatt rogytunk térdre a Netflix nagysága előtt, most azonban egy újabb sorozattal rukkolt elő a csatorna, amit remegve vártunk. Mindezt annak ellenére, hogy anno már a mozikban is láttuk a sztorit.

Mivelhogy egy könyvfeldolgozásról van szó, méghozzá A balszerencse áradásáról. Ha semmit nem mondana a cím, eláruljuk, hogy az elsősorban gyerekeknek szóló sztorit Lemony Snicket írta, és 2004-ben Jim Carrey főszereplésével készült belőle mozifilm.

A történetben három árva (akik közül a legkisebb még csak csecsemő) kalandjait követhetjük, akik a csúf és gonosz Olef gróf gyámsága alá kerülnek, akit csak egyetlen cél hajt: hogy megszerezze a gyerekek hatalmas vagyonát. A testvéreknek résen kell lenniük, ha nem akarják kisemmizettekként leélni felnőtt éveiket.

Akad itt móka, kacagás, szomorúság és fondorlat, méghozzá mesteri szinten űzve, de ezen nem is kell meglepődnünk, hiszen jó alapra támaszkodik a sorozat. A könyv nemsokkal megjelenése után még a Harry Potter-sorozatot is le tudta szorítani az amerikai könyveladási listákról.

A 2004-es film a 13 részes történet első 3 kötetét zsúfolta bele bő másfél órába, a Netflix ezzel szemben 2-2 részt áldoz minden egyes könyvre. (Így kis matekozás után arra jutottunk, hogy összesen 26 rész várható.)

A Neflix eddig 8 részt forgatott le, amit január 13-tól már a nagyközönség is elérhet.