7 teázó a hideg téli napokra

Tudjuk, hogy a legkönnyebben az alkohollal tudjuk átmelengetni testünket-lelkünket a didergős téli napokon, de mi inkább a gyerekbarát alternatívát, a teázást ajánljuk. Olyannyira, hogy összeszedtünk Budapest 7 legjobb teázóját.

 

1000 Tea

Nem számoltuk össze, hogy tényleg 1000 teát lehet-e kapni az 1000 Teában, de az biztos, hogy a választékuk láttán kettéállt a fejünk, mivel olyan hevesen forgattuk jobbra-balra, hogy felmérjük a kínálatukat. A hely egyszerre teaház, teabolt és teanagyker, így akkor is jól járhatsz velük, ha csak egy csésze teára vágysz, és akkor is, ha otthonra is be akarsz spájzolni a teával.

Demmers Teahouse

Itt lehetőség van vásárlásra és helyben fogyasztásra is nyugodt, kellemes környezetben. Sőt, a Demmersben elvitelre is kérhető minden teájuk és kávéjuk is! A tea és kávé mellé sokféle finom keksz közül is válogathattok. A teaház meghitt beszélgetéshez, kikapcsolódáshoz, vagy akár megbeszélésekhez, tárgyaláshoz is jó választás.

blank

Big Ben Teaház

Sok minden miatt lehet dicsérni, és talán szidni is az angolokat, de a teakultúrájuk kétségkívül az előbbi kategóriába tartozik. A Big Ben Teaházban 130 teával és több mint 20 fajta kávéval olthatjuk szomjúságunkat.  Van itt jeges tea, meg teakoktél, s ha rumot kérünk hozzájuk, talán még a Big Ben is feltűnik a láthatáron.

blank

Sirius Teaház

A Sirius Teaházba látogatók közel 80 féle teából választhatnak, megkóstolhatják különleges a hely különleges kávéit, vagy egyéb kínálatukból fogyaszthatnak. Mindezt tehetik széken, sámlin, párnán ülve, vagy kellemesen elheveredve valamelyik galérián. A gyerekvárban gyerek, a könyvespolcon pedig felnőtt játékok találhatók.

blank

Mozaik Teaház és Kávézó

Ki gondolná, hogy a hangos Király utcában nyugodt, chillezős helyet is találni? Pedig a Mozaik Teaház és Kávézó pontosan egy ilyen hely. Rengetek tea és kávé, turmixok na és apró finomságok. Ráadásul ha kutyusod is van, aki még jól nevelt is, nyugodtan elhozhatod magaddal.

blank

Vörös Oroszlán Teaház

Az Oktogontól egy sarokra található Vörös Oroszlán teaház több frontról is támad: nem csak a finom és hihetetlenül széles teaválasztékuk és kávékülönlegességeik adnak indokot a betérésre, de a kényelmes és az álmosságérzetet azonnal előhívó babzsákfotelek, és a fogyasztásunk mellé ingyenesen kipróbálható oxigénbár-részleg is olyan dolgok, amiket ilyen mixben más helyen keresve sem találnánk. A Vörös Oroszlánból akár otthoni használatra is vihetünk teát, a pultban ugyanis minden helyben fogyasztható italnak megvan a még teafű állagú megfelelője is.

blank

Flying Bird Tea House

A közvetlenül a termelőktől beszerzett kínai és tajvani teafüvekkel gazdálkodó Flying Bird Tea House egyszerre bolt és teaház: előbbi profilt a keleti teakülönlegességek mellett a megvásárolható csészék, kannák, bögrék, tálcák és kerámiák sora erősíti, míg utóbbit az eladók szakértő segítőkészsége, néhány asztal, a barátságosan bohém atmoszféra és a teafogyasztás szertartásos jellege biztosítja. A fő attrakciót a Tajvanon őshonos oolong teafajta megannyi változata jelenti, amely félúton helyezkedik el a fekete és a zöld tea között, és osztályon felüli minőséget képvisel.

blank