10 tipp, mielőtt házibulit szerveznél

Nincs szilveszter buli nélkül. Az év utolsó napján a többség óriási partival szeretné lezárni az óesztendőt, ám ha nincs kedved egy zsúfolt bulin feszengeni, az otthonodba is bulihangulatot varázsolhatsz. Mielőtt azonban hozzákezdenél a szervezéshez, adunk 10 tippet, hogy minden simán menjen.

1. Méretbeli problémák

Még a vendégek meghívása előtt gondold át, hogy pontosan hányan férnek el nálad kényelmesen. Arra is számíts, hogy biztosan lesz legalább egy barátod, aki meg szeretne hívni plusz egy főt. A lényeg, kerüld el, hogy a meghívottjaid folyamatosan egymásnak ütközzenek a mini táncparketteden.

2. A Facebook jó barátunk

Ha már úgyis szinte percenként nézegetjük a Facebookot, tegyük értelmesen! A házibuli szervezésekor érdemes Facebook-eseményt csinálnod róla. Így nemcsak időt spórolsz meg (mivel nem kell egyenként ráírnod a barátaidra), de a visszaigazolásokból azt is nyomon tudod követni, hogy kikre számíthatsz majd.

3. Az elején tisztázd a szabályokat

A meghívóban írd le, hogy mikorra várod őket, és azt is, meddig maradhatnak (ha fontosnak tartod, hogy hajnal előtt már mindenki hazamenjen). Már az elején érdemes tisztázni, hozzanak-e enni vagy innivalót.

4. Rend a lelke mindennek

A házibuli legutálatosabb velejárója, hogy a lakásodat illik jó alaposan kitakarítani, még akkor is, ha a barátaid egy szempillantás alatt változtatják aztán romhalmazzá.

5. Ne idegeskedj!

…mármint ami a berendezési tárgyakat és értékeket illeti. A törékeny, értékes holmijaidat inkább zárd a szekrényed mélyére, ugyanis ilyenkor könnyen történhet egy-két baleset, aminek a végeredménye egy összetört tányér vagy váza lehet.

6. Gondolkodj nagyban!

Mielőtt a vendégeid megérkeznének, hagyj elég helyet a levetett kabátjuknak és cipőjüknek. A fürdőszobába készíts pár extra törölközőt, nagy lesz a forgalom, szükség lesz rá.

7.  Csak ami kézzel is ehető!

Egy illedelmes vendég hoz magával enni- és innivalót is, de ettől függetlenül neked is készülnöd kell rágcsálnivalókkal. Csak olyan ételeket tálalj, amiket kézzel, evőeszközök nélkül is el lehet fogyasztani.

8. Ki legyen a DJ?

Minden party elengedhetetlen kelléke a zene, azonban olyat biztosan nem fogsz találni, ami minden jelenlévőnek tetszene. A legjobb megoldás, ha kiválasztasz egy jó hosszú Youtube-lejátszási listát, amiről automatikusan, egymás után fognak következni a számok.

9. Ügyelj a határokra

Bár senki nem akarja, hogy ünneprontó légy, a szomszédaid nyugalmáról se feledkezz el  Ha túl hangos a zene vagy a társaság, nyugodtan rájuk szólhatsz, hogy picit csendesedjenek el. Ez még mindig jobb, mintha a szomszéd dörömbölne át, vagy rátok hívná a rendőrséget.

10. Figyelem az utolsó pillanatig

Mielőtt elmennének a vendégeid, győződj meg róla, hogy minden holmijukat (telefon, pénztárca, süteményes tálca) magukkal vitték. Az utolsó, amit kívánhatsz magadnak, hogy másnap reggel a kopogásukra ébredj, mert nálad felejtettek valamit.