Hamarosan a Mátrixot is újraforgatják?

Egymás után készítik Hollywoodban az egykori sikerfilmek remake-jei. Tegnap még A tetovált lány újraforgatásáról számoltunk be, ma pedig a Mátrixról derült ki hasonló információ.

A Hollywood Reporter értesülései szerint elképzelhető, hogy újra elkészítik a teljes Mátrix-trilógiát. A Warner Bros mindezt annak ellenére tenné, hogy a filmek író-rendező párosa, a Wachowski testvérek nem rajonganak a remake ötletéért.

Az 1999-es film főszereplője, Keanu Reeves azonban annál inkább kapna az alkalmon, hogy ismét Neo bőrébe bújjon.

“Az emberek meghalnak, a történetek nem, ahogy a történetekben szereplő karakterek sem”

– nyilatkozta a Yahoo Moviesnek a színész. Hozzátette, csak akkor vállalná el a szerepet, ha a Wachowski testvérek is beszállnának a játékba.

Vajon azt tudja Keanu, hogy Hollywoodban azt csiripelik a madarak, hogy a Warner Bross helyette inkább Michael B. Jordant (Doktor House, Creed: Apollo fia, Fantasztikus négyes) látná szívesen a főszerepben?

A pletykák szerint a filmtrilógia producere, Joel Silver kereste meg a Warner Brost, és vetette fel az ötletet, hogy mi lenne, ha újramelegítenék a Mátrixot. A filmstúdió is ráállt az ötletre, bár Joel Silver munkájához cseppet sem ragaszkodnának, főleg, hogy a producer korábban már eladta a cégnek az összes filmes jogait.

Kult

Tegdes Péter

Az újságíró szakmában nincs két egyforma nap, ahogyan két egyforma cikk sem létezik. Interjúkkal, összeállításokkal és leírásokkal próbálom megfejteni, miben rejlik Budapest titka, amiért annyira szeretjük a várost. Remélem, jó nyomon járok.