Ezeket a filmeket várjuk a legjobban tavasszal

Bár a jó idő közeledtével egyre inkább vágyunk a szabadban lenni, lesz néhány olyan filmpremier tavasszal, melyről vétek lenne lemaradni. Úgyhogy napsütés, trillázó madarak és bimbózó virágok ellenére irány a moziba, és nézzétek meg az alábbi filmeket!

 

Kincsem – március 16.

Nagy izgalommal várjuk minden idők legnagyobb állami támogatását élvező magyar gyártású filmjét, a Kincsemet. A 2,9 milliárdos budgetból gazdálkodó produkció az 1848-as szabadságharc leverése után játszódik. A tönkrement Blaskovich Ernő egyetlen öröme a csodalova, Kincsem, akivel sorra nyeri a versenyeket, és egyúttal borsot törhet legnagyobb ellenfele, von Oettingen báró orra alá. Bár a film a 19. században játszódik, az előzetesben mai zenék csendülnek fel (köztük Fluor Tomi dala is), a plakátja pedig első pillantásra úgy néz ki, mintha Tim Burton egyik filmjét reklámozná. Ilyen érdekes és ellentmondásos kedvcsinálók után bizonyára a végeredmény is igazi kuriózum lesz.

A szépség és a szörnyeteg – március 23.

Hol vannak már azok az idők, amikor Emma Watson a híres máguslány, Hermione Granger bőrébe bújt? A színésznő, aki sokak számára elválaszthatatlan egykori karakterétől, most egy Disney-szereplő, Bell bőrébe bújik, aki nemcsak szép, de bátor és bölcs is. Gyerekkorunk kedves meséje bebizonyítja, hogy a rút külső érző belsőt takarhat, a 2017-es remake pedig arra bizonyíték, hogy a modern technikai effektekkel egy Disney-mese is lehet izgalmas és lebilincselő.

Élet – március 23.

Úgy tűnik, mostanában népszerű a világűrben játszódó filmet forgatni, elég, ha a 2015-ös, részben Magyarországon forgatott Mentőexpedícióra gondolunk. Az Élet szintén a Marson játszódik: egy kutatócsoport felfedezte, hogy a vörös bolygón van élet, melynek bizonyítékát magukkal akarják vinni a Földre. A gond csak az, hogy a különleges életformáról szinte semmit sem tudnak, így azt sem sejtették, mekkora veszély leselkedik rájuk. A filmet már csak azért is érdemes lesz megnézni, mert Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal és Rebecca Ferguson triumvirátusa valódi izgalmakat ígér.

David Jordan (Jake Gyllenhaal) and Miranda North (Rebecca Ferguson) in Columbia Pictures’ LIFE.

Menedék – március 31.

A második világháború kitörésekor Lengyelországot keletről az oroszok, nyugatról a németek támadták. A nácik által megszállt területeken egyből megkezdődött a zsidók elleni fellépés. A varsói állatkert vezetői, Antonina Żabińska és a férje, Dr. Jan Żabiński nem akarják kiszolgálni a német megszállókat, és életüket kockáztatva a zsidók segítségére sietnek, és megpróbálnak minél több bajba esett számára menedéket nyújtani. Antonina és  Jan a háború igazi hősei, akiknek nemcsak a saját, de gyermekeik életét is kockára teszik bátor tetteikkel. A történet igaz eseményeken, és a  Żabińskáék naplójában leírtakon alapszik, melyet 2007-ben könyvként ki is adtak, ami hamar bestsellerré vált.

Halálos iramban 8 – április 13.

Leállni a munkával? Lehetetlen. Bár Dom és Letty nászúton vannak, Brian pedig elvileg maga mögött hagyta a zűrös életet, mégsem élhetnek nyugodtan a Halálos iramban szereplői. Domnak ezúttal egy titokzatos nő miatt veszélybe kevernie magát. A csapat ismét felveszi a harcot a rosszfiúk ellen, és Kubától, New Yorkig, New Yorktól Oroszországig üldözik a világ rendjét felforgatni kívánó bűnözőket. Dwayne Johnson, Jason Statham, Kurt Russel és Charlize Theron mindent megtesznek, hogy másfél órára lekössék a figyelmünket.

Billy Lynn hosszú, félidei sétája – április

A Ben Fountain könyvén alapuló film főszereplői az Irakból hazatérő katonák. Felsőbb utasításokra a harcokból hazatért férfiaknak részt kell venniük egy háborút népszerűsítő országjáró turnén. Így kerülnek a katonák, köztük Billy Lynn is hálaadáskor egy futballmeccs szünetében a pálya közepére, Beyoncé és a Destiny’s Child társaságában. Amerika ünnepel, pedig semmi okuk a boldogságra: Billyt és társait visszavezénylik a frontvonalba, Billy pedig már egyáltalán nem hisz a célokban, melyekért elvileg háborút indított Amerika. Vajon egyáltalán csak sejthetik-e az Egyesült Államok lakói, hogy miért harcolnak messze földön a katonák? Vajon el tudják-e képzelni, milyen lehet a csatasorban állni? A könyv sikere és Vin Diesel főszereplése elegendő okot ad arra, hogy mi is megnézzük a filmet.