Könnyen elkészíthető, gyorsan kész van, szezonális, és nem mellesleg, isteni finom.
Leginkább ezekkel lehetne jellemezni a meggyes-csokis minikuglófot, amely a savanykás meggy és a csokoládé kombinációjával garantáltan elnyeri mindenki tetszését. A recept másik nagy előnye, hogy kedvetek és az otthoni felszerelés szerint személyre is szabhatjátok: a kuglófforma helyett tökéletesen elkészíthető muffinformában vagy tepsiben is. Az ízvilággal is érdemes kísérletezni, hiszen a szezontól függően más gyümölccsel is remekül működik: mi a meggyen kívül még az őszibarackot és a cseresznyét (esetleg ezeket vegyesen) ajánljuk, illetve ízlés szerint tehettek bele citromhéjat, narancshéjat vagy durvára tört diót is.
Hozzávalók (18 darabhoz)
- 2 db tojás
- 220 g tejföl
- 250 g rétesliszt
- 1 dl olaj
- 125 g kristálycukor
- egy csipet só
- fél csomag sütőpor
- másfél csomag vaníliás cukor
- 100 g étcsokoládé
- 250 g meggy
A minikuglófok elkészítése
- A sütőt előmelegítjük 165 fokra. Az étcsokoládét kis kockákra vágjuk, a meggyet pedig kimagozzuk.
- A tejfölt a tojásokkal habosra keverjük, ehhez pedig hozzáadjuk a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Ebbe beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, és beleöntjük az olajat. A masszát homogén állagúra keverjük.
- Spatula segítségével beleforgatjuk a csokit és a meggyet.
- Szilikon minikuglófformába kanalazzuk a masszát, figyelve arra, hogy a forma ¾-ét töltsük csak meg. Az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
- A formában kihűtjük őket, majd kifordítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp: Amennyiben nem meggyszezonban készítitek el, befőttet is használhattok.
A receptet köszönjük Gál Melániának!