A nyár berobbanásával hoztunk egy szezonális, mégis különleges finomságot, ami izgalmas ízvilágával és mutatós külsejével garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

Hozzávalók (kb. 12 szelethez)
A piskótához:
- 5 tojás
- 125 g cukor
- 90 g liszt
- 125 g darált mák
- 5 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 ek. víz
A sziruphoz:
- 150 ml víz
- 2 ek. cukor
- fél citrom héja
A málnakrémhez:
- 200 g málna
- 110 g cukor
- 100 ml víz
- 20 g vaníliás pudingpor + 30 ml víz
- 300 g habtejszín (min. 30%-os)
- 10 g zselatinpor + 40 ml víz
A díszítéshez:
- pár szem málna
Elkészítés:
1. Első lépésként előmelegítjük a sütőt 170 fokra és egy kb. 31×36 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A piskótához a lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sütőport és a mákot, a tojásokat pedig szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a sóval, majd beleforgatjuk a tojások sárgáját és a vizet, végül a mákkal összekevert lisztet is több lépésben hozzákeverjük. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben és kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a piskótát, mert törni fog!
3. A sziruphoz a vizet néhány percig forraljuk a cukorral, majd belereszeljük a fél citrom héját és félretesszük.
4. A krémhez a málnát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vizet és felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük és egy kislyukú szitán átszűrjük. A pudingport kikeverjük a 30 ml vízzel és besűrítjük vele a málnavelőt, majd langyosra hűtjük.
5. A tejszínt habbá verjük és félretesszük. A zselatinporhoz hozzáadjuk a 40 ml vizet, pár perc után felmelegítjük és belecsurgatjuk a málnakrémbe, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk.
6. A kihűlt piskótát meglocsoljuk a sziruppal, majd rákenjük a krém felét és pár percre hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megkössön, majd feltekerjük a tésztát és minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
7. Ha kellőképp összeállt a roládunk a külsejére kenjük a maradék krémet és friss málnával díszítjük.
A recepteket köszönjük Gál Melániának.