Újdonságok Budapest agglomerációjában: 5 remek hely, ahova érdemes ellátogatni idén ősszel

A főváros újdonságai után következzenek most az agglomeráció friss és ropogós gyöngyszemei: mutatunk nektek öt helyet, amit érdemes felkeresni idén ősszel.

Ritka Borbisztró, Szentendre

Szentendre szívében nyitotta meg ajtajait augusztus utolsó napjaiban a Ritka Borbisztró. A hely mindössze néhány hét alatt máris belopta magát a Szentendrén járók-kelők szívébe családias hangulatával, különleges borkínálatával és a hozzájuk tökéletesen passzoló, csipegetésre váró tálakkal. Ha épp nem egy baráti borozgatásra, esti kóstolóra ülnétek be, egy csésze remek kávéra feltétlenül ugorjatok be hozzájuk, akár négylábú pajtásotok társaságában!

2000 Szentendre, Dumtsa Jenő utca 14/a | Facebook

Fotó: Ritka Borbisztró

Tartina Kávébár, Szigetszentmiklós

Szigetszentmiklós legújabb kávé- és süteményoázisa, a Tartina kávébár letisztult környezetben, szemet- és ízlelőbimbókat gyönyörködtető kínálattal várja mostantól a kávézni és sütizni vágyókat. A hangulatos környezetben elkortyolt kávé mellett igazán kellemes hangulatban, kedves kiszolgálás mellett, adott esetben négylábú pajtásotok társaságában tölthettek el egy kis időt, házi tartokkal és pitékkel, szezonális ízekkel, szendvicsekkel, netalán egy krémessel megkoronázva.

2310 Szigetszentmiklós, Petőfi Sándor u. 126./a | Facebook

Fotó: Tartina Kávébár Facebook

Ristorante di Mamma, Budaörs

Budaörs új színfoltja a dolce vitát olasz alapanyagokkal készített ételekbe, nápolyi pizzákba és szaftos tésztákba záró Ristorante di Mamma. Az étlapon ennek megfelelően sorban egymás után olasz falatok és fogások sorakoznak: focaccia, buffala caprese, spagetti carbonara, pizza és édes befejezésként egy kis tiramisu vagy panna cotta. Nem feltétlenül kell tehát mostantól messzire utaznotok, épp csak Budaörsig, ha egy finom, eredeti recept alapján készülő olasz fogásra vágytok.

2040 Budaörs, Baross u. 160. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Ristorante di Mamma

PICI LOTUS, Gödöllő

Hangulatos hellyel bővült Gödöllő belvárosa, mégpedig a Pici Lotus személyében. Az újdonsült kávézó kínálatában nemcsak remek minőségű olasz feketével, őszre hangoló lélekmelengető italokkal várnak benneteket, hanem eredeti bubble teával is. Mondanunk sem kell, a hely máris belopta magát az itt élők és a bubble tea szerelmeseinek szívébe, de éppúgy igaz ez a legkülönfélébb ízesítésű forró csokoládék kedvelőire egyaránt.

2100 Gödöllő, Dózsa György út 1-3. | Facebook

blank
Fotó: PICI LOTUS Facebook

Karnevál Kávéház és Gasztrobár, Szentendre

Szentendre macskaköves Fő terén nyitotta meg kapuit nem is olyan rég a Karnevál Kávéház és Gasztrobár, mely mediterrán ételekkel, csipegetnivaló pintxókkal és mezzékkel, valamint remek hangulattal csábít Budapest agglomerációjába. A baráti beszélgetésekhez, koccintásokhoz tökéletesen alkalmas Karneválban emellett ízléses belső tér, sőt mi több, egy kerthelyiség is várja a kiváló ételek, remek frissítők és koktélok, valamint Bányai kávék mellett kikapcsolódni, felfrissülni vágyókat.

2000 Szentendre, Fő tér 20. | Facebook

blank
Fotó: Karnevál Kávéház és Gasztrobár

Az agglomeráció után ne felejtsétek el felfedezni a főváros újdonságait: