A legjobb magyar filmek 2024-ben: 10 premier, amit látnod kell idén

Összegyűjtöttük nektek a legjobb magyar filmeket 2024-ből. Van köztük mindenféle: dráma, vígjáték és animációs film is. Válasszátok ki a hozzátok illőt!

legjobb magyar filmek 2024
Bodrogi Gyula a Ma este gyilkolunk c. filmben

Lefkovicsék gyászolnak (Netflix)

Édesanyja halála után egy fiatalember hazatér Magyarországra, hogy együtt gyászoljon az apjával, egy makacs bokszedzővel, akivel évek óta megszakított minden kapcsolatot.

Kék Pelikan (a mozikban)

1988-ban három barát, Ákos, Laci és Petya szeretnének külföldre utazni, de nincs pénzük. Miután kapnak egy gyenge minőségű hamis jegyet, úgy döntenek, hogy ennél jobbat tudnak csinálni. A jegyhamisításhoz a pénztárosok munkáját figyelik meg, és egy budapesti lakásban kezdik el a kísérletezést.

Majdnem menyasszony

A fiatal és csinos vidéki lány, Marika, valamint a jól menő textilboltot, a Fehér pávát vezető családja élete gyökeresen megváltozik, amikor szülővárosukba megérkezik a vasút, és ezzel a modern világ ígérete. A vonattal együtt két férfi is érkezik a lány életébe: a racionális, számító mérnök, aki a haladás embere, és a romantikus, ámde házas báró, aki inkább a múltat képviseli. Amikor a modern világ már a családja megélhetését veszélyezteti, Marikának döntenie kell. Végül olyan utat választ, amivel mindenkit meglep.

Árni

A madáralkatú Árni egy vidéken turnézó, szakadt vándorcirkusz mindeneseként dolgozik. A társulatot egy család alkotja, ahol Árni az egyetlen kívülálló. A fiú monoton rutin szerint, szerzetesi egyszerűséggel éli a napjait: gondozza a cirkuszi állatokat és elvégzi a család által rábízott feladatokat. A cirkuszba egy nap új piton érkezik. Az állat felkelti Árni kíváncsiságát, és ahogy elkezdi megszelídíteni, a folyamat egyre erősebb hatással van rá.

Nyersanyag (a mozikban)

Filmes csapat érkezik egy távoli faluba, hogy a helyi fiataloknak közösségépítő, művészeti szakkört tartsanak. A filmrendező és társai hamar elnyerik az ott élők bizalmát. Közelebb kerülve hozzájuk felismerik, hogy a faluban félelmetes méreteket ölt az elnyomás. A szálak a települést vezető polgármesterhez vezetnek, aki a legfőbb megélhetést biztosító uborkafarmot is igazgatja.

Kálmán-nap (a mozikban)

Kálmánhoz és Olgához vendégségbe érkezik Levente és Zita. A két negyvenes páros Kálmán névnapját készül ünnepelni, de az egyre sűrűsödő koccintások mentén gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati nehézségek.

Hatalom

Két közép-európai külügyminiszter vadászni indul a határhoz közeli erdőkbe. Egyikük, Berger véletlenül halálosan megsebesít egy fiatal hajtót. Mivel a politikus egy fontos uniós poszt egyik legfőbb esélyese, a sajtó azonnal elkezd érdeklődni az ügy iránt. A titkosszolgálat Steiner ügynököt bízza meg, hogy meggátolja a botrány kirobbanását.

Most vagy soha (augusztus 20-án a TV-ben)

A nagyszabású történelmi kalandfilm megosztotta a közvéleményt. Nézzétek meg a márciusi ifjakról szóló filmet augusztus 20-án a tévében és döntsétek el magatok, jó lett-e vagy sem!

Magyar filmek, amiket a legjobban várunk 2024-ben: 

Lepattanó (várható premier: 2024. szeptember 26.)

Kálmánnak a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra.

Ma este gyilkolunk (várható premier: 2024. október 31.)

A fordulatos történet középpontjában egy gyilkosság áll, amely felkavarja az idős művészeket befogadó Pirandello Színészotthon mindennapjait. Egy mellőzött idős színész, akit hajdanán egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára nyomozni kezd, de nincs könnyű dolga.

Még több szórakoztató magyar film könnyed kikapcsolódáshoz: