Elképesztő balatoni kilátással élvezhetjük a mennyei kürtőskalácsokat Tihanyban

Sokan és régóta biztatták a Vitéz Kürtős megálmodóit, hogy a Balaton partjára is hozzák el a kürtőskalácsok édes élményét. A tulajdonosok hosszú időn át keresték ehhez a lehető legjobb helyet, a létező legszebb balatoni kilátással.

Fotó: Vitéz Kürtös

Ha a lehető legszebb helyre gondoltok, talán nektek is épp a tihanyi Visszhang-domb és kilátó környezete, az apátsági sétány jut először eszetekbe, ahol immár negyedik éve várja vendégeit a Vitéz Kürtős sütöde.

Abban talán mindannyian egyetérthetünk, hogy nincs is annál jobb, mikor a kilátásban gyönyörködve, a Pisky sétány támfalán lábat lógatva majszoljátok a kedvenc kürtőskalácsotokat.

Fotó: Vitéz Kürtős

Természetesen Tihanyban sem kell lemondanotok a már megszokott tematikus napokról. Minden hónapban egy hétvége alkalmával a glutén-, tej- és tojásmentes alapanyagokból készített kürtőskalácsoké a főszerep.

A tematikus napok alkalmával kipróbálhatjátok a vegán kínálatot is, de egy-egy hétvégén a legkülönlegesebb ízeket, a Kürtős Fondü Variációkat és a töltött tésztájú kürtőst, a Kürtősbont is megkóstolhatjátok.

8237 Tihany, Halász-köz 9. | Weboldal

Még több remek gasztrohely a Balatonnál: