Vidd haza a Balatont: 5 designbolt és designpiac, ami szemet gyönyörködtető alkotásokkal vár

Ha stílusos szuvenírrel, apróságokba zárt jóleső emlékekkel térnétek haza a balatoni nyaralásról, ajánlunk néhány designboltot és designpiacot, mely szemet és szívet gyönyörködtető alkotásokkal vár.

KUNSZT, Veszprém

Veszprém központjának egyik sűrűn dobbanó szíve, pezsgő-nyüzsgő helyszíne a Kunszt. Az egyszerre reggelizőhelyként, közösségi térként és dizájnboltként működő Kunszt az Óváros téri Rosenberg-házban talált otthonra, ahol megnyitása óta egy pillanatra sem állt meg az élet. Egy csésze kávé, egy kiadós brunch után bátran szemezgethettek a környékhez és a Balatonhoz ezer szállal kötődő iparművészek és dizájnerek alkotásai között, legyen az kerámia, ékszer, textil, illusztráció vagy egy Balatont idéző dísztárgy az otthonotokba.

8200 Veszprém, Óváros tér 1. | Weboldal | Facebook

Fotó: KUNSZT Facebook

Drágakő-Badacsony

Badacsony megelevenedett kulturális oázisában, ahol a remek könyvkínálaton túl izgalmas programok, irodalmi beszélgetések és könyvklub is várja az érdeklődőket, számos kincs is felfedezésért kiált. A nyaralás, utazás alatti kellemes kulturális töltekezést biztosító badacsonyi ékszerdobozban ugyanis hazai tervezők alkotásai, apróságokba zárt emlékek, otthonokba kívánkozó tárgyak, helyi borok és friss virágok között is válogathattok.

8257 Badacsonytomaj, Park u. | Facebook

Fotó: Drágakő-Badacsony Facebook

Jókai 7 – Mindszentkálla

Mindszentkálla kulturális csomópontjában egyszerre futnak össze a kikapcsolódás és a művészet szálai. A Jókai 7-ben amellett, hogy igazán különleges design és művészeti tárgyakat van lehetőség megvásárolni, a galériának köszönhetően a művészetben, az apartmannak hála pedig a teljes testi-lelki kikapcsolódásban merítkezhetünk meg. A szombatonként és vasárnaponként nyitva tartó Jókai 7-ben a design szerelmesei egészen biztosan megtalálják a szívüknek kedves szuvenírt, de a havonta megújuló kiállításokat és gondolatébresztő programokra is érdemes figyelemmel kísérni.

8282 Mindszentkálla, Jókai Mór u. 7. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Jókai 7 – Mindszentkálla Facebook

Balatoni buborék, Tihany

Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a tihanyi Balatoni buborék üzletében kicsi és nagy, fiatal és szépkorú egyaránt talál kedvére való, emlékezetes alkotást, ami aztán az itt töltött nyarakat juttatja eszébe. A tavalyi szezonban már a mesés kilátással kecsegtető Visszhang dombon újranyitott Balatoni buborék kínálatában hazai alkotók szemet gyönyörködtető és megmosolyogtató munkái, aprócska szuvenírek, vízpartot idéző holmik sorakoznak egymás után, amiből nehéz csupán egyet választani.

8237 Tihany, Visszhang domb | Facebook

blank
Fotó: Balatoni buborék Facebook

Peter’s Market, Balatonakarattya (2024. július 27., augusztus 10., 24.)

Az idei nyár végéig kéthetente szombatonként ismét megrendezésre kerül Balatonakarattyán a Peter’s Market. Július 27-én, augusztus 10-én és 24-én a Peter’s Terasz szabad ég alá berendezkedett standjai ezúttal is megtelnek hazai és kézműves alkotásokkal. A 9 és 14 óra között megrendezésre kerülő vásáron a hazai portékák között természetesen termelői finomságokat is találtok majd. A vásáron aktuálisan kiállító tervezőkről a Facebook-oldalon találtok bővebb információt.

8172 Balatonakarattya, Enyingi u. 2. | Facebook

blank
Fotó: Peter’s Market Facebook

Tele van a Balaton nagyszerű, újabbnál újabb helyekkel: