Íme a legjobb programok a héten a Balaton partján – 2024. július 1-7.

Hétről hétre temérdek program vár benneteket a Balaton partján 2024 júliusában is. Koncertek, bulik, túrák, kiállítások, családi programok – ezek közül válogattunk nektek.

Bortúra a Csobáncon  (2024. július 3.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, a Csobánc kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Facebook-esemény >> 

Heineken Balaton Sound // Zamárdi (2024. július 3-6.)

Idén július 3-6. között rendezik meg a Balaton déli partjának egyik legszínesebb fesztiválját, a minden évben izgalmas line-upot összeállító Balaton Soundot Zamárdiban. Az európai viszonylatban az egyik legnagyobb vízparti, elektronikus zenei fesztivál napközben hamisítatlan nyári hangulattal, este pedig a legőrültebb koncertekkel és bulikkal vár! A 2024-es headlinerek között felsorakozik Marshmello, a Lost Frequencies, Paul Kalkbrenner, a NERVO, Amelie Lens és Sara Landry. Az esti bulik mellett ne hagyjátok ki a kikötőből induló exkluzív, nappali bulihajókat se!

Bővebb infó >>

júliusi programok a Balatonnál 2024
Fotó: Rockstar Photographers/Balaton Sound Official

Villa Kávézó x Random Bagel Brunch – Random Balaton Tour I. // Fonyód (2024. július 4.)

Bruncholjatok együtt a legszebb balatoni panorámával egy laza Andy Kraft DJ session kíséretében.

Facebook-esemény >> 

Túra a szigligeti Avas romhoz és az Óvárhoz (2024. július 4.)

Először megnézhetitek az ősi Szigliget plébániatemplomát, az avasi romot, ahol fény derül arra, hogy vajon kik építhették a különleges egykori templomot. Aztán ellátogathattok a rejtélyes Óvárba, amely a Királynészoknyája tetején állt egykoron, ma már csak egy kilátó őrzi emlékét.

Facebook-esemény >>

Templomséták a Balaton körül: Szent Kereszt-templom, Balatonföldvár (2024. július 4.)

Múltbéli séta a történelemben, amit a balatoni templomok falai őriznek. Zubreczki Dávid szórakoztató, ismeretterjesztő előadás-sorozata.

Facebook-esemény >> 

balatoni programok 2024 július
Fotó: Kultkikötő (Facebook)

Flowzone Family Weekend // Siófok (2024. július 4-7.)

Ezen a fesztiválon a szülők lazíthatnak, míg a gyermekek izgalmas és interaktív tevékenységekkel szerezhetnek új ismereteket és rengeteg maradandó élménnyel gazdagodhatnak. Zeneterápia, meseterápia, gyerek és felnőtt jóga, előadások és csütörtök este a Dynamite Dudes szombaton pedig a Mary Popkids koncert vár rátok.

Facebook-esemény >> 

Bortúra Badacsonyban (2024. július 5.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Facebook-esemény >> 

Bortúra Badacsonyban
Fotó: Tourinform Badacsony

Kollár-Klemencz László: Vad // Balatonföldvár (2024. július 5.)

Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje és az ősszel megjelenő új regényének megszellőztetése.

Facebook-esemény >> 

Neoton Família // Plázs Siófok (2024. július 5.)

Homokos strand, kihagyhatatlan koncertek és bulik egész nyáron a Balaton partján. A pénteki fellépő a Neoton Família lesz, a koncert után fergeteg party vár rátok Dj Dominique-kal. 

Facebook-esemény >> 

Élménydús családi programok a Balaton körül: 

Gyerekelőadások Balatonszárszón (2024. július 5., 7.)

Péntekenként és vasárnaponként 10.30-tól bábelőadások, színházi produkciók, koncertek és kézműves foglalkozások várják a gyerekeket a balatonszárszói Kultkikötőben.

Facebook-esemény >> 

Ecseri János Blues Fesztivál – 7. Sabar Blues (2024. július 5-7.)

Idén ez már a hetedik fesztivál, ahogy minden évben most is pazar zenei repertoárral, klassz borokkal, tuti streetfood kajával és filmbeillő naplementével várnak titeket a Sabar Borháznál.

Facebook-esemény >> 

balatoni programok július
Fotó: Sabar Borház (Facebook)

Mozdulj Balaton! // Balatonfenyves (2024. július 6.)

Idén 21. alkalommal szervezik meg a Mozdulj, Balaton! programsorozatot a tó körül. Balatonfenyvesen a Fenyves-alsói strandon is június 22-étől kilenc szombaton át, délután 14 órától sportanimátor várja az aktív kikapcsolódást kedvelőket ingyenesen igénybe vehető sporteszközökkel, versenyekkel.

Facebook-esemény >> 

SUP jóga Siófokon (2024. július 6.)

Éljétek át a jóga és a víz különleges kapcsolódását a deszkán. A program nem igényel előképzettséget, kezdő jógásként és suposként is bátran csatlakozhattok.

Facebook-esemény >> 

Túra a Szent György-hegyen (2024. július 6.)

Tudtad, hogy a Balaton-felvidék vulkanizmusának története az utolsó 20 évben jelentősen átíródott? Ezen a túrán kiderül, hogy a geológia tudománya mit mond erről a vulkáni tevékenységről az új kutatások tükrében. Ezentúl megismerkedhettek a hegy legendáival, szőlő-és borkultúrájával, élő és élettelen természeti értékeivel és épített műemlékeivel is.

Facebook-esemény >> 

Progamok a Balaton-felvidéken
SFotó: Szuditsch Péter

Buborékos Balaton – preseccokóstoló // Balatonfüred (2024. július 6.)

Egy különleges utazásra invitálnak benneteket, ahol bekalandozhatjátok Észak-Olaszország azon területeit, ahonnan a legkiválóbb minőségű proseccók jönnek.

Facebook-esemény >> 

Kártyajáték – Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós estje // Balatonszárszó Szabadtéri Színház (2024. július 6.)

Van 32 lap, mindegyikén egy-egy szó, félmondat: valami, ami talán az életfordulókat jelöli, vagy csak hangulatot, állatot, égitestet. Minden este legfeljebb 10 kártyalapot húzhattok. A kártyákhoz történetek, versek, dalok, személyes élmények kapcsolódnak. Olyanok, amelyeket nem árulnak el előre egymásnak sem.

Facebook-esemény >> 

júliusi programok Balaton
Fotó: Kultkikötő (Facebook)

Különkiadás // Balatonboglár (2024. július 6.)

Válogatás Örkény István és Esterházy Péter írásaiból Mácsai Pál, Máté Gábor és Lukács Miklós előadásában.

Facebook-esemény >> 

Szép nyári nap – A Neoton musical // Alsóörs (2024. július 6.)

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz. Ennek fontos szerepe van a történetben. A humorral és iróniával átszőtt musical szereplői fiatalok, akik „önként” vállalták a nyári melót.

Facebook-esemény >> 

Retró programok – múltidéző vasúti utazás (2024. július 6-7.)

A Balaton-parti vonalakon klasszikus járműcsodák állnak forgalomba a hétköznapi járművek helyett és idézik fel a régi idők vasúti és buszos közlekedését. A legérdekesebb retró vonatok részletes listáját a www.mavcsoport.hu/retro oldalon olvashatjátok. A nap során pedig az Utasellátó retró étkezőkocsikban kóstolhatjátok végig a retró menüt.

Facebook-esemény >> 

Egy izgalmas hely felfedezése is szuper balatoni program lehet: 

Tokkal és vonóval – Auer exkluzív // Veszprém (2024. július 7.)

A sétán zenei aláfestéssel idézik fel az újkori veszprémi hegedűművészet óriásait, a város pezsgő zenei életét, a kis Auer Lipót Veszprémben töltött éveit, vidéki, budapesti, erdélyi szárnypróbálgatásait, majd európai, szentpétervári és amerikai sikereit.

Facebook-esemény >> 

Ó a régi, ó a Balaton… Egy baráti beszélgetés Cseh Tamás dalaira // Skizo Borház, Badacsonytördemic (2024. július 7.)

Zene, színház, irodalom, képzőművészet, bor, konyha, barátság, Balaton a Nefelejcsben. A nagy generáció, Cserhalmi György, színész, az Arctalan nemzedék Zalán Tibor, író és Stekovics Gáspár kifejezésével élve a „resztli” képviselői, Stekovics Gáspár, festő, fotográfus és S. Horváth Ildikó, festő, grafikus beszélgetnek barátságról, Balatonról, művészetről, az életről. Cseh Tamás dalait előadja: Bárth János, zenész, nyelvész.

Facebook-esemény >>