15 nagyszerű program és nyárindító fesztivál az ország legszebb helyszínein idén júniusban

Badacsonytól Mádig számtalan zseniális program hív benneteket megünnepelni a nyár kezdetét. Élvezzétek ki a pezsgő, fülledt éjszakákat, kóstoljatok ízletes ételeket-italokat, és szerezzetek felejthetetlen élményeket hazánk szebbnél szebb tájain!

Borvidékek Hétvégéje // Monor (2024. május 31. – június 1.)

A fővárostól kőhajításnyira, Monoron rendezik meg május 31-én és június 1-jén Pest vármegye egyik legnagyobb boros fesztiválját, a Borvidékek Hétvégéjét. Ebből az alkalomból több helyi pince kapuja megnyílik az érdeklődők előtt, és az ország borvidékeiről vendégborászok érkeznek az ezer pince városának nevezett településre. Természetesen a vidéki miliőjű fesztiválon nem csak borkóstolásra lesz lehetőség. A látogatókat családi programokkal (kisvonat, gyerekudvar), élő zenével, jobbnál jobb ételekkel és szeretetteljes vendéglátással várják. A részletes programot megtaláljátok az esemény hivatalos weboldalán.

Weboldal >>

Borvidékek Hétvégéje, Monori Pincefalu
Fotó: Borvidékek Hétvégéje

Szent György-hegy hajnalig // több helyszínen (2024. június 1.)

Mostanra már tradíció, hogy június 1-jén szombaton a Balaton-felvidék csodás szőlőhegye megtelik élettel, és egy napra a borrajongóké lesz a főszerep. A nyár egyik leghangulatosabb fesztiválja során olyan kis pincék is kinyitnak, ahova máskor nem lehet ellátogatni, így egy igazán exkluzív élményben lesz része az idelátogatóknak. 2024 a kínai asztrológia szerint a sárkány éve, így a szervezők idén tábortüzekkel, sárkányos tematikával, sárkánytúrákkal és természetesen vulkanikus, tüzes borokkal fűszerezik a hétvégét. Az esemény látogatóinak száma limitált, így szerezzétek be időben a jegyeteket!

Weboldal >>

Szent György-hegy hajnalig Fotó: Heim Alexandra
Fotó: Heim Alexandra

CineFest 20 – CineGasztro – Olaszország // Miskolc (2024. június 7.)

Idén ünnepli 20. jubileumi évét Miskolc közkedvelt filmfesztiválja, a Cinefest, ezért nemcsak egy szeptemberi hétre korlátozódnak a programok, hanem egész évben folyamatosan, különböző eseményekkel várják a filmbarátokat. Június 7-én a CineGasztro program keretében a Művészetek Háza előtti téren Olaszország kerül terítékre, mediterrán ízekkel várják a közönséget, és az ételek mellé egy olasz vígjáték is felkerült az aznapi menüre.

Facebook >>

CineFest 20 – CineGasztro Fotó: Uránia-Béke Art Mozi Miskolc
Fotó: Uránia-Béke Art Mozi Miskolc

Miskolci Fröccsfesztivál (2024. június 7-8.)

Június 7-én és 8-án immár 18. alkalommal lesznek gyöngyöző mámortól hangosak az avasi pincesorok. A Miskolc fölött elterülő hangulatos hegyen buborékkal teli poharakkal andaloghattok nyitott pincéről pincére, hogy megkóstoljátok a frissítő fröccsöket, a gyöngyöző habzó borokat és a pezsgőkülönlegességeket. Kulináris kalandból sem lesz hiány, a környék kiváló gasztroműhelyeinek ínycsiklandó falatkáival csillapíthatjátok éhségeteket. A két napos fröccsélményen az élőzenés ütemekre és hangulatos DJ-szettekre nemcsak a buborékok perdülnek táncra, hanem ti is megcsillogtathatjátok tudásotok.

Facebook >>

Miskolci Fröccsfesztivál az Avasi pincesoron
Fotó: Miskolci Fröccsfesztivál

Sambucus – Zsámbéki Bodzafesztivál (2024. június 7-8.)

Hetedik alkalommal rendezik meg Zsámbék legszebb közparkjában Sambucus ünnepét. Június 7-én és 8-án a bodzavirágzást ünneplő fesztiválon ingyenes programokkal és a koncertekkel várják a családokat. A színpadon a népzenei és táncfelelősök között nem kisebb nevek lépnek fel, mint a Magyar Banda Zenekar, a GypoCircus, Paár Julcsi vagy a Csík Zenekar. A plátói szerelemről Liana és zenekara mesél, majd a könnyűzenei élet két legsokszínűbb zenekara, az Aurevoir. és a Duckshell varázsolja el a közönséget. A gyerekeket Fabók Marcsi bábszínháza mellett kézműves foglalkozások és arcfestés várja, valamint megnézhetik, hogyan zajlott egy középkorú várfoglalás. A korgó gyomorral érkezőknek sem kell aggódniuk, hiszen különféle bodzás portékákat kóstolhatnak.

Facebook >>

Sambucus – Zsámbéki Bodzafesztivál Fotó: Sambucus
Fotó: Sambucus

ART Piknik Pannonhalmán (2024. június 8-9.)

A levendulamezőiről és főapátságáról híres Pannonhalma ismét megrendezi egyedülálló gasztro-művészeti fesztiválját. A június 8-án és 9-én zajló ART Piknik az ország számos elismert éttermét vendégül látja a városban, emellett több mint 60 kézművesnek biztosít bemutatkozási lehetőséget. A vásáron a fűszernövényektől a lakásdekoráción át a házi készítésű ínyencségekig sok-sok minőségi portéka cserélhet gazdát, a nézelődőkre pedig az igényes művészeti programokon, kiállításokon és workshopokon is számítanak. A helyszíneket keressétek az eseménynek szentelt Facebook-oldalon!

Facebook >>

ART Piknik Pannonhalma
Fotó: ART Piknik Facebook-oldala

MOZ.GO – Magyar Mozgókép Fesztivál // több helyszínen (2024. június 12-15.)

Június 12-15. között a magyar filmet ünnepelhetjük a csodálatos Veszprém-Balaton régióban. A MOZ.GO, a Magyar Mozgókép Fesztivál egy igazán különleges élmény a filmrajongóknak. A Balaton partján négy napon át összesen 12 helyszínen, Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi fedett és szabadtéri mozijaiban találkozhatunk a legújabb magyar filmpremierekkel, nemzetközileg díjazott alkotásokkal és felújított klasszikusokkal. A vetítések után közönségtalálkozókon futhatunk össze hazai sztárjainkkal, valamint gyerekprogramok, kiállítások, koncertek és gasztroprogramok várják az érdeklődőket.

Weboldal >>

MOZ.GO – Magyar Mozgókép Fesztivál
Fotó: Magyar Mozgókép Fesztivál Facebook-oldala

Debrecziner Gourmet Fesztivál // Debrecen (2024. június 14-16.)

Még nem késtetek el a szállásfoglalással, ha június 14. és 16. között Debrecenben töltenétek egy hosszú hétvégét. Azért ajánljuk ezt az időpontot, mert a városnézés mellett az ínyencek kedvenc fesztiválján is részt vehettek ezeken a napokon. A helyszín a Nagyerdő, ahol az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek újra össze, immár 8. alkalommal. A Debrecziner Gourmet Fesztivál alatt fine dining éttermek, bisztrók, food truckok és desszertlelőhelyek legjobbjai egyaránt képviseltetik magukat, és ahogyan minden évben, most is kreatív alapanyag-párosításokkal nyűgözik le a látogatókat.

Weboldal >>

Debrecziner Gourmet Fesztivál, Debrecen
Fotó: Debrecziner Gourmet

Balaton Piknik // Tihany (2024. június 14-16.)

Az elmúlt években az eseménysorozat Balatonboglártól kezdve Siófokig már sok parti települést meghódított, és idén Tihanyba érkezik a kockás pokrócos utazófesztivál június 14. és 16. között. Nem meglepő, hogy Tihany a levendulamezőivel, az apátsággal és a hangulatos kis utcáival sok balatoni képeslapról visszaköszön: a mesés városkát a rendezvény keretében töviről hegyire felfedezhetitek. A fő helyszínen szombaton és vasárnap piac, kortárs művészek pop-up tárlatai, estefelé pedig a hely hangulatához illő zenekarok, hazai és világsztár DJ-k várják a Balaton Piknik közönségét.

Weboldal >>

Balaton Piknik 2024, Tihany
Fotó: Domján Attila

ChardonnÉJ // Etyek (2024. június 15.)

Ha vonzanak a felemelő, igényes, és kötetlen hangulatú szabadtéri programok, ráadásul a minőségi borokat sem vetitek meg, június 15-én Etyeken a helyetek. Aznap tartja ChardonnÉJ nevű, különleges rendezvényét az Etyeki Kúria Borászat, ami nélkül már-már elképzelhetetlen a nyár. Az eseményre jegyet váltókat csodás, nyugodt környezet, pazar panoráma, élő zene (Bon-Bon együttes) és közel 20 borászat, illetve pezsgőpince chardonnay-kiválóságai várják, köztük a hazaiak mellett osztrák és szlovák borászatok tételeivel. Ne maradjatok le, vegyétek meg a jegyeteket online!

Weboldal >>

Kéknyelű Virágzás Ünnepe // Badacsony (2024. június 15.)

Június 15-én az év legnagyobb kéknyelűkóstolója várja a fajta rajongóit a tanúhegy déli lejtőin. A legismertebb badacsonyi értékek közé tartozó kéknyelűt összesen 35 helyi termelői borászat személyesen mutatja be és kínálja a vendégeknek. A csodálatos természeti környezetben többek között kóstolhatók lesznek a Kéknyelű Borversenyre nevezett italok, a mesterkurzusra jegyet váltók pedig olyan exkluzív, koros kéknyelűket ismerhetnek meg, amelyek már kereskedelmi forgalomban nem kaphatók. Kora estétől az ünnep zárásáig a Rézeleje Fanfárosok, a SParKing zenekar és Pribojszki Mátyás és együttese fokozza tovább a hangulatot.

Weboldal >>

Kéknyelű Virágzás Ünnepe 2024, Badacsony
Fotó: Békássy András

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó // Nagymaros (2024. június 20-23.)

A kiemelkedő színházi és utcaszínházi produkciók, valamint családi programok mellett pezsgő zenei élet várja a kultúra szerelmeseit június 20. és 23. között Nagymaroson. A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó sztárfellépője, Kosheen (UK) mellett koncertet ad a 30Y, az Analog Balaton, az Aurevoir., az AWS, Aron Andras & The Black Circle Orchestra, Beton.Hofi, a Brains, Dzsúdló, az Elefánt, Firkin, az Irie Maffia, a Platon Karataev, a Subscribe, valamint a Tankcsapda. Azok, akik színházjegyet váltanak és megnézik az előadást, utána ingyenesen bulizhatnak a koncerteken.

Weboldal >>

Füstölgő Piknik // Zebegény (2024. június 21.)

Június 21-én, az idén 7 éves Füstölgő Sarok BBQ csapata, újra begyújtja a grillsütőt a varázslatos Sárkány-dombon. A Dunakanyar talán legszebb panorámájú tisztásán igazi pokrócon pihenős, naplementés pikniken kóstolhatjátok meg a parázson sült bárányhúst és a faszénen füstölt wagyu burgereket. Mindezt megkoronázza Forteba&Birdy lazulós zenéje, a jéghideg italok és az umami ízek. Irány ünnepelni, koccintani, kóstolni!

Facebook >>

Füstölgő Piknik, Zebegény Sárkány-domb
Fotó: Füstölgő Sarok BBQ

Jó éjszakát, Mád! (2024. június 21-23.)

Élőzenei koncertekkel, designvásárral, színes irodalmi forgataggal, exkluzív kóstolókkal és holdfényes borozgatással várja látogatóit három teljes napon át a varázslatos Mád. A Tokaj-Hegyalja szívében található településen június 21-től 23-ig a vidéki csúcsgasztronómia legjavával találkozhattok, miközben a térség legszebb borait töltik a poharatokba. Számíthattok még zenei programokra, szabadtéri szabadegyetemre és pincelátogatásra, na meg a felülmúlhatatlan mádi hangulatra. A fesztivál idén 10. éve elmaradhatatlan része a nyárnak, ha nem volt még szerencsétek hozzá, itt az idő bepótolni!

Facebook >>

jó éjszakát, Mád! Fotó: Made in Mád
Fotó: Made in Mád Facebook-oldala

Waldorfeszt // Nagymaros (2024. június 27-30.)

Ha június 27-től 30-ig Nagymaros környékén jártok, szerettek túrázni, érdekel az erdei kultúra, és megnéznétek, milyen egy igazán természetközeli koncerthelyszín, ejtsétek útba a Törökmező Turistaház – Kalandpark és Kis-Állatparkot. Kivételes élmény lesz ismert bandák (például Besh O Drom és Szabó Balázs Bandája) fellépését a fákkal övezett, nyugalmat árasztó közegben meghallgatni, vagy éjszakai, esetleg napkeltetúrára indulni egy csapat lelkes természetjáróval. A fesztivál család- és gyermekbarát, a részletes programtervet és minden tudnivalót megtaláltok a Waldorfeszt weboldalán.

Weboldal >>

Waldorfeszt, Nagymaros
Fotó: Waldorfeszt

Káprázatos élmények sora vár hazánk különleges csillagvizsgálóiban: