Hatalmas nyárindító kerti partival vár Budapest szívében a Rosalia Borpiknik

A város legnagyobb kerti partija idén is számos nagyszerű programmal várja a rosék, a habzó borok és a finom ételek szerelmeseit, természetesen a megfelelő kiegészítőkkel együtt, hiszen a délutánok és esték kötelező eleme lesz a felhőtlen szórakozás. Véssétek fel a naptárba: Rosalia Borpiknik május 31. és június 2. között a Városligetben!

Fotó: Juhász Bence

A már jól ismert borászok mellett idén számos új pincészet is bemutatkozik roséival, vagy épp buborékos finomságaival a Rosalia Borpikniken. Érkezik többek között a néhány éve pezsgőkkel debütáló 1838 Pezsgőpincészet, egy kis családi vállalkozás Szekszárdról, ahol elsősorban chardonnay és sauvignon blanc fajtákból készülnek a remekművek. A Cezar Pincészet a Kis-Balaton mellől hoz fantasztikusan gyümölcsös, trendi, könnyed vörösborokat, fehéreket és természetesen rosékat is, és még sok új arcot megismerhettek a fesztiválon!

Ínyenc kalandok a Rosalián

Egyetlen kiterített plédről sem hiányozhat egy pohár bor és a hozzá illő gasztronómiai fogás a Rosalia Borpikniken. A hagyományos, prémium streetfood-kínálat mellett kreatív újdonságok egész sora kerül terítékre az idei fesztiválon.

A sort a tavaly debütáló Raclette by Lili nyitja lágyan olvadozó, francia sajtkülönlegességével, mely a helyben sütött, ropogós bagettet különböző feltétjeivel öleli körbe. Őt követi a Zing Burger, a balatonfenyvesi ANGUS marha tenyészetből származó húspogácsák és hazai termelőktől beszerzett zöldségek összeállításával készített szaftos hamburger variációival. Halas finomságokhoz idén is a Nemo Fish & Chips & Seafood Truck előtt kell sorban állni, ahol a hagyományos fish & chips mellett tintahalkarikákkal és koktélrákkal is készülnek a tengeri herkentyűk kedvelőinek.

Fotó: Juhász Bence

A gyerekeket pedig a helyben sütött, pihe-puha, de egyben ropogós édesség, a Vitéz Kürtős faszénparázson sült, különleges ízesítésű kürtőskalácsai várják.

Borjóga − a legújabb kikapcsolódás egy pohár borral a kézben

Fedezzétek fel a testmozgás és a kikapcsolódás egyedülálló élményét, a relaxáció örömét, a testi-szellemi harmóniát és az érzékszervi élvezetet egyszerre! A jóga a kitartások és az elengedések váltakozása, ezért a borjógán az ászanák egy részét egy pohár borral a kézben végzik. Próbáljátok ki a borjógát Sós Ágnes jógaoktató vezetésével a Rosalia Borpikniken!

blank
Fotó: Juhász Bence

A részvétel ingyenes, de rendelkezni kell egy idei, online megvásárolt Deluxe csomaggal, mely kódjára szükség lesz majd a regisztráció során. A regisztrációs felület május 27-én nyílik meg a Rosalia honlapján, a 60 perces borjóga órák június 1-én és 2-án, szombaton és vasárnap nyitás előtt fél órával kezdődnek.

A helyszínen egy kölcsön borospohár a bele való friss és üde roséval, ásványvíz és igény esetén egy jógaszőnyeg várja az érdeklődőket.

Zene, buli, tánc, már két helyen!

A főváros nyárindító partijának elengedhetetlen kelléke a felhőtlen szórakozás, a zene és az esti bulizás, ami idén két helyszínen is várja majd a látogatókat, hogy mindenki kedvére választhasson magának programot a felejthetetlen élménykavalkádhoz.

A Rosalia színpad üde háttérzenéjét gyerekműsorok, különböző stílusban játszó DJ-k és egyéb fellépők színesítik.

blank
Fotó: Juhász Bence

A nyárindító óriás kertiparti idei újdonsága a Rosalia Lounge sátor lesz, ahol a Le Troquet, a bor, croissant & baguette bár kínálja francia ízvilágú termékeit és műsorait. Minden nap ingyenes játékok, francia borkóstolók várják a belépésre jogosult vendégeket.

A Rosalia Lounge sátorba bárki beléphet, aki Deluxe pohárcsomagot vásárol, hiszen a csomag a számos plusz szolgáltatás mellett egy Lounge karszalagot is tartalmaz.

blank
Fotó: Juhász Bence

Kreatív kuckó, móka és kacagás

Érdemes lesz idén az egész családot felpakolva kimenni a ligetbe, gyerekekkel, nagyszülőkkel, barátokkal és persze a négylábú kedvencekkel, hiszen Budapest zöld oázisában a kicsiket és a kutyusokat is különleges programokkal várja a Rosalia szombaton és vasárnap.

Évek óta egyre több szorgos kéz gyártja a szebbnél szebb emléktárgyakat, apró ajándékokat a Kreatív Kuckó sátrában. A parafadugóból, hőre zsugorodó fóliából vagy bőrből készült ékszerek, apró kincsek és kulcstartók mellett a színes fonalakból készített pompom figurák egyszerű technikáját is meg lehet most tanulni.

blank
Fotó: Juhász Bence

Természetesen a gyönyörű pillangós, tündéres, állatos és szuperhősös arcfestés és az izgalmas, egyedi csillámtetoválások, melyek idén sem hiányozhatnak a Rosaliáról.

Hasznos infók

Mindenkit vár az ingyenesen látogatható Rosalia Borpiknik. Aki kóstolni szeretne, Rosalia logóval ellátott poharat vásárolhat elővételben, vagy a helyszínen. A rendezvény fizetőeszköze a készpénzzel és bankkártyával is feltölthető Festipay fesztiválkártya, melynek megváltásakor 500 forint kezelési költség kerül felszámolásra. Természetesen lehetőség van az egyérintéses MasterCard PayPass és VISA PayWave bankkártyával is fizetni.

További részletek: rosalia.hu

Még több fantasztikus gasztrofesztivál a fővárosban: