9 nagyszerű hely a Mechwart liget környékén, ha felfedeznétek a várost

A magyar villamosipar elindítójáról és felvirágoztatójáról, Mechwart Andrásról elnevezett liget környékére nemcsak a csodaszép virágok és a zöldellő fák látványa miatt érdemes ellátogatni. A II. kerületi oázis közelében megannyi gasztro- és kulturális kincs rejlik, amelyeket most egy csokorba szedtünk. 

Fotó: Györkő Zsombor

Gasztrokalandok a Mechwart liget környékén

BudaPasta

Ha épp ebédidőben szaladunk át a Mechwart ligeten, akkor igazi mentsvár lehet a BudaPasta, hiszen olasz ízeivel és kézzel készített tésztáival pillanatok alatt a mediterrán konyha mennyországába repít minket. A hetente változó étlapról a carbonara aligha hiányozhat, de a spagetti, a pomodoro, illetve a garnélarákkal megspékelt hagyományos tészta is sokszor megtalálható rajta. A hely mindenki előtt nyitva áll, hisz gluténmentes változatokkal is készülnek az ételérzékenyek számára.

1027 Budapest, Erőd u. 22. | Facebook

blank
Fotó: BudaPasta

IGEN

Olasz kulináris utazásunk nem áll meg a BudaPastánál, ugyanis egy karnyújtásnyira a tésztázótól már a hamisíthatatlan nápolyi pizzák ízélményeiben merülhetünk el. A minőség zálogát a legmagasabb minőségű olasz alapanyagok mellett az Associazione Verace Pizza Napoletan – a nápolyi pizzák minőségét ellenerőző olasz szövetség – minősítése adja. Az „i”-re a pontot a fatüzelésű kemence teszi fel, ahonnan egyszerű, de nagyszerű tésztaremekek landolnak a tányérunkon.

1027 Budapest, Margit körút 60. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: IGEN (Facebook)

Tiltott Csíki Söröző

Nemcsak Székelyföld ízei, hanem annak utánozhatatlan hangulata is megelevenedik a Tiltott Csíki Sörözőben, amelyet az „üdít, táplál és felvidít” jelmondatot tükröző székely szeretet jár körbe. Az étlapon természetesen az erdélyi konyha remekei dominálnak, de a különlegesebb ízekkel megbolondított ételkompozíciók is megjelennek rajta. A szívvel-lélekkel készült fogásokat kézműves sörökkel kísérhetjük, míg esténként a táncház által megidézett székely kultúrát élvezhetjük.

1024 Budapest, Keleti Károly u. 9. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Tiltott Csíki Söröző és Étterem Mechwart liget (Facebook)

Joséphine Bakery

Mennyei szürcsölnivalók, roppanós salátacsodák és mámorosan édes perceket ígérő desszertek kavalkádja vár ránk a Josephine Bakeryben. Igazi törzshelygyanús gasztrokincs, ahova pénztárcabarát áron ugorhatunk be egy gyors ebédre napközben. Hetente változó menüjükben a hazai, illetve a távoli konyhák ízeit is felsorakoztató levesek közül válogathatunk. Melléjük pedig mindig választhatunk a heti desszert, vagy épp a tojáskrémes, akár sonkás-sajtos szendvicsek egyikéből.

1024 Budapest, Fényes Elek u. 3. | Facebook

blank
Fotó: Joséphine Bakery, Budapest (Facebook)

Móka Kávézó

A Mechwart ligeti villamosmegállótól csupán egy karnyújtásnyira rejlő sarokkávézó eklektikus és egyben otthonos bájával vesz le minket a lábunkról. Reggelente az örök kedvenc tojásos étkekkel, virslivel, granolával, zabkásával, angol reggelivel és még megannyi más finomsággal ébresztenek fel minket. A kiadós reggeli mellé bolhapiacokról, távoli országokból beszerzett, különleges bögrékben tálalják a kakaót, kávét, teát és mi egymást. Ha pedig csak délre futnánk be a Mókába, akkor naponta változó ebédmenükkel is várnak ránk.

1027 Budapest, Varsányi Irén u. 9. | Facebook

blank
Fotó: Módszertani Kabinet (Facebook)

További brunchlelőhelyek a fővárosban:

Kincskeresés a Mechwartnál

Képező Galéria

Igazi összművészeti térbe csöppenhetünk a Képező Galériában, ahol elhivatott szakemberek teszik a művészet erejét fogyaszthatóvá és értelmezhetővé mindenki számára. Így a kiállítások mellett rendszeresen szerveznek különböző képzőművészet-alapú foglalkozásokat a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Jelenlegi tárlatukban fiatal absztrakt művészek alkotásai az intim, női érzékenység témájával foglalkoznak, és az esztétika dimenziójában rejlő tiszta formát keresik.

1024 Budapest, Keleti Károly u. 13/a. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: masodikkerulet.hu

Art Salon Társalgó Galéria

A Keleti Károly utcai impozáns kereskedőgaléria a kortárs magyar művészet különböző művészgenerációinak alkotásainak ad teret, de nagy hangsúlyt fektet a külföldi kiállításokra is. Nevéhez hűen a közönséget is fókuszba helyezi, így rendszeresen szerveznek beszélgetéseket, illetve olyan eseményeket is, ahol az érdeklődők a kiállító művészeknek tehetnek fel kérdéseket. Jelenleg pedig Gyémánt László és Ardey Edina festőművészek tárlatára készülnek.

1024 Budapest, Keleti Károly u. 22. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Art Salon Társalgó Galéria (Facebook)

A Hely Antikvárium

Évente több tízezer kötet fordul meg a II. kerületi antikvárium polcain, ahol az antik és ritka könyvek mellett modern darabokra is lelhetünk. Ha esetleg elfáradnánk, mire végignéztük a hosszú polcokat, akkor egy kényelmes fotelben is helyet foglalhatunk. Ha pedig inkább a szabadban olvasnánk, akkor az antikváriumtól 3 perce már a Mechwart liget festői környezetében élvezhetjük a legújabb szerzeményünk sorait.

1027 Budapest, Erőd u. 17. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: A Hely Antikvárium (Facebook)

LoveBug Vintage

Ha a Margit körútról betérünk a LoveBug Vintage üzletét rejtő lakásba, úgy érezhetjük, mintha egy 70 négyzetméternyi kincsesládába csöppentünk volna. A vintage és a retró stílusban pompázó darabok között akár órákra is elveszhetünk. Ruhák, táskák, ékszerek, cipők, könyvek, bakelitlemezek, kitűzők – és a sort még lehetne folytatni – tengere hullámzik szemünk előtt, és a piacokról beszerzett kincsek mellett hazai tervezők termékei is megfordulnak a kínálatban.

1027 Budapest, Margit körút 62. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: LoveBug Vintage (Facebook)

Fedezzétek fel a közeli Széll Kálmán teret is: